Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα

Ένα ακόμη βιβλίο για την Τερπνή στο φως. Όπως είχαμε προαναγγείλλει, παραλάβαμε χθες από το τυπογραφείο το νέο βιβλίο του Νίκου Λ. Πασχαλούδη με τίτλο "Η ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα", που εξέδωσε ο Σύλλογός μας με την στήριξη φορέων και ιδιωτών του χωριού μας.
 Ένα βιβλίο θησαυρό που πιστεύουμε οτι θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη για το μέλλον του χωριού μας. Περιγράφεται όλη η πορεία του χωριού μας μέσα από αναφορές σε γεγονότα και πρόσωπα που έζησαν και δούλεψαν για το καλό του τόπου μας μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα προσφέρει την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το χωριό τους και τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής αναφοράς.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα του Συλλόγου μας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας για την 99η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Στους μεγάλους χορηγούς της έκδοσης : Τον Καποδιστριακό Δήμο Νιγρίτας, την ΔΕΥΑΝ και την π. Δήμαρχο Νιγρίτας κα Αγγελική Μήκα, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, τη Fibran Α.Ε και τον Δημήτριο Αναστασιάδη.
Στους χορηγούς της έκδοσης : Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, Εκκλησιαστική Επιτροπή Τριών Ιεραρχών, Ιππικό Σύλλογο Νιγρίτας, Ιππικό Σύλλογο ¨Ρήσσος", Σύλλογο Γυναικών Τερπνής, Φιλόπτωχο Αδελφότητα Τερπνής, Αγγελάκη Θ. Ιωάννη, Γιαρισκάνη Γιώργο, Διαμαντή Δ. Αθανάσιο, Δούλη Π. Δημήτριο, Δούλη Π. Αλέξανδρο, Μαυρουδή Κων/νο, Μπάγκαλα Β. Κων/νο, Μπλιόγκαρα Στάθη, Νούλη Ι. Ευάγγελο, Νούλη Κ. Ιωάννη, Πατήρ Γεώργιο Κελεμπέκη, Πατήρ Παναγιώτη Δήμου, Παπαθανασίου Πελαγία, Πριάμη Α. Μαρία, Σιαμάκη Κων/νο, Σωτίδη Αθανάσιο, Τσερβίστα Ευάγγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: