Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απόλυτα πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η διήμερη εκδρομή της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.

Η άριστη οργάνωση (παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν για το συντονισμό 3 λεωφορείων),το αμείωτο κέφι και διάθεση των εκδρομέων, οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις, ήταν τα στοιχεία που κάνουν την εκδρομή να μείνει αξέχαστη.










Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της "Μακεδονικής Εστίας" η παρουσίαση του βιβλίου "ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Η μουσική παράδοση της Νιγρίτας και της Βισαλτίας" του Νίκου Λ. Πασχαλούδη, που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσ/νίκης. Σε μία κατάμεστη αίθουσα οι κ.κ Παναγιώτης Σίσκος, καθηγητής Πανεπιστημίου, και Γεώργιος Βοζίκας, ερευνητής του Κέντρου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με πολύ παραστατικό τρόπο ανέδειξαν τον πλούτο και την πολιτιστική αξία του βιβλίου. Τόνισαν με εμφαση οτι πρέπει να κοσμεί τις βιβλιοθήκες όλων των Σερραίων και όχι μόνον.
Την εκδήλωση διάνθισε και η χορωδία του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να δούμε απο κοντά πολλούς συμπατριώτες μας Τερπνιώτες που διαμένουν στην Αθήνα και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες , σε παραδοσιακή ταβέρνα της Πλάκας με το ανάλογο φολκλορικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τα πλούσια εκθέματά του που αναδεικνύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ενα κτίριο που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στην Εθνική Γλυπτοθήκη, όπου θαυμάσαμε τα γλυπτά αριστουργήματα σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών και θυμηθήκαμε την φαντασμαγορική τελετή ένερξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα στην αίθουσα που φιλοξενεί τα κοστούμια και τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kathe ligo kante kai paroysiasi toy biblioy? Ayto to idio den eixate kanei ksana parousiasi stin athina? Kala kanete. Prepei i Terpni omos na provaletai perissotero. Re proedre mas douleueis? Mono oi ekdromeis apo ola ta xoria ton Serron na erxotan sti makedoniki estia tha gemize i aithousa. Oute omos kai autoi den pigan? Giati? De vlepoume polu kosmo. Den toys endiefere? Volta stin agora ekanan? Terpnniotes eixe stin ekdromi? Mono to sumboulio eisastan? Oi Terpniotes tis Thessalonikis apo pou prepei na ta mathenoume ayta apo to internet? Mas exete gramenoys?

Ανώνυμος είπε...

o kyrios poy kathete sth mesh me to moystaki, einai o sygrafeas?