Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



 Μία ακόμη πετυχημένη διήμερη εκδρομή προστέθηκε στη λίστα με τις κατά γενική ομολογία πετυχημένες εκδρομές του Συλλόγου μας.





Ύστερα από απουσία δύο ετών, λόγω covid, μία μεγάλη παρέα ξεκίνησε το Σάββατο 5/11/22 από την Πλατεία Αριστοτέλους, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις τις ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες ... 

Η παρέα μεγάλωσε στην Τερπνή με την προσθήκη συγχωριανών μας. Στο χωριό είχαν την ευκαιρία οι εκδρομείς να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον Ι.Ν των Τριών Ιεραρχών.




Μετά την απαραίτητη στάση για καφέ φθάσαμε στην όμορφη πόλη της Ξάνθης και είχαμε όλο το χρόνο να περπατήσουμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης, να γνωρίσουμε το ξακουστό παζάρι της Ξάνθης να πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία του ρολογιού και να γευματίσουμε.




Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να τα πούμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης κ. Γιάννη Παπαχρόνη και τον π. Πρόεδρο Δήμο Σαμουηλίδη.



Το απόγευμα φθάσαμε στην Αλεξανδρούπολη και αφού τακτοποιηθήκαμε στο υπέροχο ξενοδοχείο επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης.


Το νεόδμητο Μουσείο στεγάζει ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, όπως αγγεία πήλινα, γυάλινα, χάλκινα και αργυρά, 




νομίσματα γλυπτά και ταφικές στήλες, όπλα, κοσμήματα εργαλεία και είδη καθημερινής χρήσης που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την 6η προχριστιανική χιλιετία έως τον 4ο αι. μ.χ.


Στη συνέχεια γνωρίσαμε τη νυχτερινή παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης με τον ξακουστό Φάρο. Εκεί μας περίμεναν οι αγαπητοί φίλοι από το Σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης οι οποίοι μας ξενάγησαν στα γραφεία τους όπου μπορεί κανείς να δει όλη την πορεία του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος της χώρας μας.



Το αποκορύφωμα της πετυχημένης πρώτης ημέρας της εκδρομής ήταν το γλέντι και ο χορός σε ταβέρνα της πόλης με ζωντανή μουσική γεγονός που χαρακτηρίζει κάθε διήμερη εκδρομή του Συλλόγου. 





Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.




Μετά το πλούσιο πρωινό, η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης στο Δάσος Δαδιάς. 



Εκεί μας περίμενε μία έκπληξη. Η 12η Γιορτή Μανιταριού που διοργάνωνε ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Δαδιάς.





Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα εδέσματα με μανιτάρια τα οποία παρασκεύαζαν εκείνη τη στιγμή ειδικοί σεφ.






Δυστυχώς ο χρόνος μας πίεζε και έπρεπε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα της εκδρομής. 





Επόμενος σταθμός το Σουφλί. ώρα για ένα καφεδάκι, και ψώνια.





Τελευταίος σταθμός η πόλη της Κομοτηνής με την όμορφη πλατεία της , τις καφετέριες και τις ταβέρνες. Ευκαιρία για τα τελευταία ψώνια πριν πάρουμε το δρόμο για την επιστροφή.




Με τραγούδια, ανέκδοτα, και .... μουχαμπέτι , πραγματικά δεν καταλάβαμε πότε φθάσαμε στην Τερπνή και αποχαιρετίσαμε τους συγχωριανούς μας, αλλά και στη συνέχεια μέχρι τη Θεσσαλονίκη.


Στον καθιερωμένο απολογισμό της εκδρομής, όλοι τόνισαν την επιτυχία της και έδωσαν ραντεβού στο επόμενο κάλεσμα του Συλλόγου.












Δεν υπάρχουν σχόλια: