Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΜΙΑ ΑΞΙΑΙΠΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η τοπική μας παράδοση και η σχετικά με αυτή βιβλιογραφία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, με την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου.
Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο « ΤΙΝΤΟΣ – ΤΖΙΝΤΖΟΣ ΣΙΤΟΧΩΡΙ. Ιστορία-Λαογραφία-Μνήμες-Μυθιστορίες» του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κούκου από το Σιτοχώρι.
Στο βιβλίο καταγράφονται
·       η ιστορία του Σιτοχωρίου και της ευρύτερης νότιοανατολικής περιοχής της Βισαλτίας στο πέρασμα των αιώνων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.
·        Μνήμες και θύμισες από τη ζωή στο χωριό στα χρόνια της παιδικής του ηλικίας.
·       Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις, άγραφοι νόμοι της μικρής μας κοινωνίας, που καθόριζαν τότε την καθημερινότητά μας.
·       Μυθιστορίες που οι μεγαλύτεροι του κατέθεσαν και τις κατέγραψε με ευλάβεια για να μη τις καταπιεί ο αδηφάγος χρόνος.
 
Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Κούκο που με το πόνημά του αυτό προσφέρει στους συμπατριώτες του Σιτοχωρινούς, και όχι μόνο, ιδιαίτερα στους νέους, ένα παράθυρο γνώσης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.
 
Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Βιβλιοφορος" Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο του εκδότη "Βιβλιοφορος" Αγίου Βασιλείου 19 Χαριλάου Θεσσαλονίκη 54250 τηλ 2310320756
www.vivlioforos.gr
Ο Βιβλιοφόρος μπορεί να σας φέρνει το βιβλίο στο σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: