Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ


Ενα κακόγουστο αστείο κάποιου "ανώνυμου" μας παραπλάνησε όλους. Μας έδωσε κρυφές ελπίδες οτι επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται στον ορίζοντα σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.Όμως μετά την επίσκεψή μας προσγειωθήκαμε στην σκληρή πραγματικότητα. Ο Μακεδονικός τάφος της Τερπνής, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, απεικονίζεται στην φωτογραφία όπως είναι σήμερα.
Πρέπει να έχει πολύ φαντασία κάποιος για να καταλάβει οτι αυτές οι παλιολαμαρίνες που είναι πνιγμένες στα χόρτα ... προστατεύουν τον Μακεδονικό τάφο των αδελφων Ιππώνακτα και Διοσκουρίδη, εταίρων του Μ. Αλεξάνδρου.
Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ΑΜΕΣΑ η ΚΗ Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών είναι να καθαρίσει τον χώρο κάτι που δεν απαιτεί ...ιδιαιτερα κονδύλια. Ας φροντίσει τουλάχιστον να διατηρείται καθαρός αφού για την πλήρη αξιοποίησή του υπάρχουν πολλά ... εμπόδια ....

4 σχόλια:

visaltis.net είπε...

Μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας, και με προσωπική εργασία;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ είπε...

Φοβόμαστε πως ΟΧΙ.Ξέρεις την αυστηρότητα του νόμου περι αρχαίων.Δεν επιτρέπεταινα επέμβουν ούτε τα μηχανήματα του Δήμου.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε υποσχέθηκαν οτι θα αποκατασταθεί ο χώρος εντός των ημερών.

visaltis.net είπε...

E..βέβαια,αφού τα φροντίζουν αυτοί τι δουλειά έχουμε εμείς!!

Ανώνυμος είπε...

γνωριζουμε την αυστηροτητα του νομου,την βλεπουμε καθε πρωι που ο μπαρλιατσας και αλοι κατασκηνωνουν τα προβατα μεσα στα αρχαια.ασε μας ρε Νουλη