Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 8η Συνάντηση των Απανταχού Τερπνιωτών, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου.
Για 8η συνεχή χρονιά Τερπνιώτες που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος έδωσαν το ραντεβού τους στο Άγιο Μανδήλιο και έζησαν όμορφες στιγμές, ξαναζωντανεύοντας μέσα τους αξέχαστες μέρες που πέρασαν στα νεανικά τους χρόνια. Είδαμε συγκινητικές στιγμές να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Αγκαλιές, φιλιά, πειράγματα. Υπήρχαν πολλοί "απανταχού" Τερπνιώτες που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να χαιρετήσουν όλοι γιατί θα κάλυπταν όλη την ημέρα. Υπήρχαν "απανταχού¨τερπνιώτες που έχουν συνδέσει την καλοκαιρινή τους άδεια με τις εκδηλώσεις του Αγίου Μανδηλίου και δίνουν κάθε χρόνο το παρόν τους και άλλοι που για πρώτη φορά παραβρέθηκαν. Όλοι αυτοί μαζί με τους κατοίκους της Τερπνής και των γύρω χωριών αποτέλεσαν την λαοθάλασσα που κατέκλυσε τον χώρο του Αγίου Μανδηλίου (κατά γενική ομολογία υπήρχε η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των ετών, πάνω απο 2000 κόσμο)



Οι εκδηλώσεις άρχισαν την παραμονή 15 Αυγούστου με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο. Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού τμήματαος απο την Βοσνία Ερζεγοβίνη και γλέντι με τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες. Η εμφάνιση του ξένου χορευτικού συγκροτήματος είναι αλήθεια οτι δεν μας ενθουσίασε. Πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση και μας δημιούργησε πολλά οργανωτικά προβλήματα. Δυστυχώς τα δικά μας χορευτικά συγκροτήματα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν βρισκόταν σε διακοπές και δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν. Απευθυνθήκαμε στον Πολιτιστικό της Τερπνής που διαθέτει 5 τμήματα με 85 χορευτές, στο Πνευματικό Κέντρο Νιγρίτας, στο Σύλλογο της Βέργης, στο Σύλλογο του Δημητριτσίου και σε άλλους του νομού μας. Η απάντησή τους ήταν οτι αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα παιδιά γιατί βρίσκονται σε διακοπές. Οπωσδήποτε είναι μια πολύ δύσκολη εποχή...
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης (πέρασαν σαν αστραπή χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους), ο Αντινομάρχης Χατζηχαριστός Γεώργιος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σησαμιωτών Θεσ/νίκης κ. Κυπαρίσης Νίκος και ο Πρόεδρος της Πανσερραικής Νεολαίας Θεσ/νίκης κ. Σαμαράς Παναγιώτης.

Ανήμερα της γιορτής 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλησι του Αγίου Μανδηλίου απο τους ιερείς του χωριού, πατέρες Αυγουστίνο και Παναγιώτη. Μετά τον πρωινό καφέ και το λουκούμι που πρόσφερε η εκκλησιαστική Επιτροπή, ανηφορίσαμε προς τον Αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής όπου έγινε ξενάγηση απο τον αρχαιοφύλακα κ. Γιάννη Λιούμπο. Ίσως για πρώτη φορά τόσος κόσμος είχε την ευκαιρία να ακούσει και να δει τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής , που επι τέλους πρέπει να αξιοποιηθεί και να γίνει προσβάσιμη για το κοινό.

Ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση με ελιές κατά μήκος της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου.

Εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα απο την Κροατία και ακολούθησε λαικό γλέντι με την ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων» των συγχωριανών μας Νίκου Δήμου και Παναγιώτη Κεραμυδά.
Παράλληλα λειτούργησε το υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής , με υπεύθυνη την δασκάλα Σκαρλάτου Δήμητρα, όπου πάνω απο 35 παιδιά ζωγράφισαν για το περιβάλλον.
Επίσης παράλληλα διεξήχθησαν οι καθιερωμένοι αγώνες σκοποβολής με περισσότερους απο 85 συμμετοχές , στους οποίους ο Σύλλογος πρόσφερε κύπελα, μετάλια και διπλώματα.

Φέτος για πρώτη φορά ο Σύλλογος λειτούργησε το δικό του "καφενείο". Ξέραμε οτι ήταν δύσκολο εγχείρημα γιατί απαιτούσε δουλειά , κούραση, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σκληρή κριτική απο ορισμένους. Όμως προχωρήσαμε ύστερα απο την προτροπή πολλών συγχωριανών μας. Σκοπός μας να καλύψουμε μέρος των εξόδων της εκδήλωσης αλλά και να τιθασεύσουμε τις τιμές των "καφενείων" που υποχρέωναν τον κόσμο να πληρώνει υπερογκα ποσά. Δεν ξέρουμε αν καταφέραμε τίποτα. Το ελπίζουμε....
Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης κ. Καρυπίδης Παύλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θωμάς Σιαμπίρης και Αγνή Δουβίτσα, ο Πρόεδρος κ. Καντούρης και μέλη του Συλλόγου Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης

Και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Αγγελική Μήκα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Χαραλαμπίδης και Χριστοδούλου μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Δημήτρης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Τσερβίστας Μιχάλης, οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Συλλόγων και φορέων.

Πρέπει να ευχαριστίσουμε δημόσια όλους τους χορηγούς, όλους τους τερπνιώτες που βοήθησαν εθελοντικά τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Ίδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον συγχωριανό μας Αντιδήμαρχο κ. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη που για μία βδομάδα συντόνιζε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου του Αγίου Μανδηλίου, τον Τοπικό Σύμβουλο Τζεβελέκη Θωμά απο μόνος του ανέλαβε την πρωτοβουλία και με τα μηχανήματα του Δήμου άλλαξε την όψη του χώρου, τον Τοπικό Σύμβουλο Τότα Θεόδωρο που ανταποκρινόταν πρόθυμα σε ότι του ζητήθηκε και στον Κιννά Κώστα του Αργυρίου που ήταν η ... ψυχή του "καφενείου" . Βέβαια και την παρέα των φίλων μας απο τον Σύλλογο Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης που όχι μόνο βοήθησαν τα μέγιστα για την λειτουργία του "καφενείου", αλλά ήταν και χορηγοί της εκδήλωσης προσφέροντας τις ντομάτες.

20 σχόλια:

filos είπε...

H anafora gia ton politistiko tou xoriou 5 xoreutika den mas aresei katholou pou tonizete. Gia ti Nigrita de mas niamei. Gia na lete gia tous allous prota prepei na fernete to diko sas xoreutiko kai meta na kanete pikroxola sxolia. Kai auto giati kserontas to ithos tou edo politistikou kai sigoura tha apaksiosoun na sas apantisoun opos sas aksizei. Oi aploi terpniotes omos mporoume na to kanoume. Mazeuteite. Den sigkrateite tin kakia sas me tipota.Kathe fora pou milate olo kai xamilotera peftete

Ανώνυμος είπε...

san agio mandilio eixe kai panta tha exei kosmo, san megali epitixia h 8" sinantish mrabo proedre petixes diana. kanete ayto poy lene (mas ftynoyn kai emeis leme psixalizi) h (stoy koyfoy thn porta oso thelis bronta). poly kala kanete. otan emeis o kosmos toy xorioy koimomaste poly kala mas kanete. pisteyo omos oti kapote tha ksipnisoyme. kai oso gia ta xoreytika den mporeite na epiblithite sta dika sas ta paidia na ta ferete na xorepsoyn sthn genetira toys na ta doyme kai emeis toy xorioy , poy xoreytika sas akoyme kai xoreytika den blepoyme pote. kai exeis thn apetish me pikroxola sxolia na se kselasposi allos? to na les proedre 2000 xiliades kosmo kai epitixia kala kanis kai to les, giati poy kseris apo to pes-pes mporei na to pistepsete ki" olas. omos o parapano kosmos fetos apo alles xronies ofeilete sta arxaia kai mono s"ayta. kai gi"ayto na eyxaristeite syllogoys topikoys, bisalti, topiko symboylio, oli gia esas doylepsane xoris na to exete parei xampari kai xoris na to anagnorizete.pantos oli kseroyn oti gia ton kosmo ekei pano h epitixia den htan dikh sas.eseis to mono poy prosferate htan mia apogohteysh.lypamai poy to leo alla pistepseme aytoi hsastan.

Ανώνυμος είπε...

Η 8η Συνάντηση των απανταχού Τερπνιωτών,κατα την γιορτή της Παναγίας και του Αγίου Μανδηλίου ηταν μια εξαιρετική διοργάνωση με πολύ μεγάλη επιτυχία .Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν κυρίως στον Πρόεδρο αλλα και το Συμβούλιο των Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αλλά και επίσης στον Πρόεδρο και το τοπικό Συμβούλιο της Τερπνής.Οι άλλοι Σύλλογοι της Τερπνής φάνηκε οτι ειναι αντίθετοι με την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων,γιατί δεν πιστεύουμε οτι συνειδητά καταπολεμούν αυτές τις εκδηλώσεις απο προσωπικό μένος και εμπάθεια.Θερμά συγχαρητήρια σε σας φίλοι διοργανωτές και εύχομαι ολο μακρύτερα να πηγαίνετε ολο και ψηλότερα να ανεβαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.kai oso gia thn armonia to antitheton oi synxorianoi mas stin orxhstra den htan mono o dhmoy kai o keramydas,eixe kai alla dyo paidia synxorianoi mas, kai eprepe na ta anafereis den htan da kai kamia dekaria. kai an den toys ksereis na stoys anafero ego.htan o tasos foyrlakis kai o apostolhs gazephs, kyrie proedre.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙ¨ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΝΔΗΛΙΟ. ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΟΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΥΤΙΧΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΟΥ ΡΙΞΑΜΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΡΙΑ ΚΙΛΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΟΕΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ(paokaras).

Ανώνυμος είπε...

κυριε ανωνυμε εγω δεν ανηκω στο διηκητικο του πολιτιστικου τερπνης αλλα παρακολουθω τα δρομενα.εμεις οι ανθρωποι του χωριου ξερουμε οτι οι τοπικη συλλογοι δεν συμετεχουν σ¨αυτη την εκδηλωση και τιποτε αλλο.και ισωσ καλα κανουν γιατι ειναι μια εκδηλωση του συλλογου τερπνιωτων θεσσαλονικης και θα την κανουν οπως θελουν αυτοι. αλωστε δεν ειδα ποτε ο συλλογος τερπνιωτων να βοηθα κανενα τοπικο συλλογο σε καμια εκδηλωση? ομως θα σε παρακαλεσω πολυ να μου πεις πως εβγαλες το συμπερασμα οτι οι αλλοι συλλογοι ειναι αντιθετοι με εκδηλωση αυτη και επισης πως καταλαβες οτι καταπολεμουν, απο που το εβγαλες αυτο το συμπαιρασμα και ποιο ειναι το πρωσωπικο τους μενος και γιατι οι εμπαθεια? θα σε παρακαλεσω να απαντησεις σ¨αυτα που σε ρωτω για να μαθουμε και εμεις να δουμε μηπως μας δουλευουνε οι τοπικοι συλλογοι. ομως αυτα που θα πεις θελω να τα τεκμεριωσεις με αποδηξεις ετσι? οχι αερολογιες.περιμενω απαντηση.(((χωριατοπαιδο))).

arxaiologos είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ. ΕΤΣΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ , ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ , ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

nigritinos είπε...

diavasa se ali anartisi gia ti nigrita. 8 xoreytika exei kai oxi 15.sas to leei nigritinos.I terpni exei 5; den pezeste re paidia.Mpravo. Gia ta alla den exo gnomi. To mono pou tha po gia sas kai ti nigrita Athinaioi kai solonikioi pate apo ekei pou irthate. De tha stenoxorithoume katholou. Megali mastiga eiste. Oxi. gia to filo pou to anaferei den koimomaste sta xoria. Apaksioume na asxilithoume me olous autous tous armextes tis tsepis mas. pirate kai laxeia; kakos

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΘΕΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ.ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Η 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΣΤΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΗΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΙΟΥΝΤΕ? ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΑΔΙΑΖΑΜΕ.ΣΆΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΟΥΤΕ ΞΕΡΑΤΕ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ. ΥΠΕΙΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ? ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΆΥΤΟΥΣ? ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΛΗ? ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΛΗ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ? Η' ΕΚΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΠΑΤΕ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ? ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ. ΙΣΩΣ ΓΙΆΥΤΟ ΦΕΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ΓΙΆΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΕΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΑΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ) ΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ? ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΕΒΕΙΚΕ ΤΟΣΟΣ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΡΠΝΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΙΣΑΛΤΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΛΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΡΠΝΙΩΤΗ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ,ΠΕΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑΤΕ? ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΌΛΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΖΙΛΙΚΗ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΗ. ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΔΡΑΚΙΩΤΩΝ!!!!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ,ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ? ΠΟΥ ΟΙ ΕΔΩ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ? ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΆΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΦΤΕΕΙ? ΟΥΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ Η ΦΙΛΟΠΤΟΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΓΩΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΩΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΙΠΠΙΚΟΣ,ΟΥΤΕ Η ΟΜΑΔΑ. ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΜΑΝΔΡΑΚΙΩΤΩΝ? ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΤΕ? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ(paokaras).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε paokara δεν έγινε καμιά αναφορά σε αυτούς,όχι από εμπάθεια άλλα γιατί απλά είναι ανύπαρκτοι.Ποιός Πολιτιστικός και ποιος Βισάλτης.Ακους εκεί.Όλοι αυτη η κινητοποίηση,το ότι πολλοί στο χωριό μάθαν την ιστορία του τόπου,το ότι ανέβηκε πολύς κόσμος στο Παλαιόκαστρο,το ότι μπλόγκ κανάλια,εφημερίδες σε όλη την Ελλάδα επί εβδομάδες ασχολιόντουσαν με τον χώρο και το ότι το θέμα έφτασε μέχρι την Βουλή,ε, όλα αυτά ειναι επιτεύγματα της κ. Μήκα και των αυλικών της !!!Τι είπες;Οτι αυτοί όλοι πριν μηνες δεν ξέραν ούτε που είναι το Παλαιόκαστρο;Λεπτομέρειες φίλε μου.Την κ. Μήκα από εδώ και στο εξής ο Σύλλογος θα τιμά θα προσκυνά και θα μνημονεύει νύχτα μέρα.Προτείνω του χρόνου η συνάντηση να είναι αφιερωμένη στην κ.δήμαρχο,να γίνει μετονομασία του δρόμου του Αγ.Μανδηλίου σε οδό Αγγ.Μήκα και να στήσουμε και έναν αδριάντα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.Όχι τίποτα άλλο,αλλά μας άνοιξε τα μάτια η γυναίκα.Και μην ξανακούσω για συλλόγους, Βισάλτες, και όλους αυτούς τους άχρηστους...

Ανώνυμος είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2009/08/blog-post_9068.html

ksipnisame epitelous είπε...

Paokara eisai eustoxos opos egrapse kapoios poio mprosta. Oloi tous voithousan . Ase oi gunaikes. eilikrina oloi aporousame gaiti ta ftaxnoun. exoun ypoxreosi; Piran omos to euxaristo. na tous katigoroun sta kafe tou xoriou(to akousaPaokara den paizesai. Eisai toso eustoxos pou deixneis oti to psaxneis den afineis tipota na pesei kato. Gia olous tous Terpniotes tha po ego kai eidika vlepame tis gunaikes pou oloi aporousame tosa xronia gia to ti eftaixnan gia ti Thessaloniki. Gia poio log o idios). Xoris na skeftontai an tous akoun oi guro. Ntrepomai gia sas thessalonikeis. ;Oso gia th d;imarxo. Nai sigoura i dimarxos thelei andrianta de to sizitame. Gia ta kafeneia gia tous apantaxou mas ekfrazeis olous. ma ti synantisi apantaxou. Foveri epituxia. Vre poios bisaltis, poioi sullogoi autoi ta ekanan ola gia ta arxaia.

epitelous ksipnisame είπε...

y.g
ase o visaltis. se ola ta blogs tis Elladas to proothise. Ti mou lete tora.

salonikios είπε...

Εγώ πρώτη φορά άκουσα από τους εδώ συλλόγους πέρυσι στον τοπικό τύπο και σε εκδηλώσεις να ασχολούνται με τα αρχαία και το Βισάλτη με πάθος. Αλλον κανένα. Ούτε σε εφημερίδα ούτε πουθενά. Που ξεφύτρωσαν τόσοι; Μήπως έχω αμνησία; Βοηθείστε με.Είμαι εδώ ή αλλού; Και ειμαι απο τη Θεσσαλονίκη αλλά δεν καυχιέμαι καθόλου. Προβληματίζομαι. Μήπως ήμουν ανόητος τόσα χρόνια. Ιδού η απορία. Και δε νομίζω ο σύλλογός μας στη Θεσσαλονίκη ότι έχει κακία. Απλώς μπλοκάρισαν. Έχει αξιόλογες μονάδες. Έχει δίκιο ο Παοκάρας. Αλλαγή

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΦΤΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ. ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΣΥΛΛΟΓΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ, ΕΡΧΕΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΠΙΛΕΥΤΗΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ), ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΝ ΓΙΆΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. (paokaras).

Ανώνυμος είπε...

proedrara min masas tipota.Astous na lene.Katavathos oloi s'agapane.Grapse kai esi omos stin efimerida kai kati gia tin Terpni.Ftanei me tis varkades stin Kerkini kai tis simvoules tou Liolia me pio heri na kratame to lastiho otan potizoume to zarzavati kai tis elies.Eginan kourastika.

filos είπε...

proedre skepsou kai to thema tis euthiksias. Mono auto tha se sosi apo to reziliki. Tosa xronia den prepei na pane strafi.Afiste nea paidia na analavoun. Irthe o kairos. De sas pairnei allo. Prostatepse oti exei meinei oso se pairnei

Ανώνυμος είπε...

proedre min akoys tipote kai kanenan. tora poy tharthi kai to ΠΑΣΟΚ, dyo tha eiste oi proedroi, esy kai o giorgakis. tha ta lysete ola ta problimata tis terpnhs, opos ta lysate edo kai eikosi xronia.pios visaltis kai pios syllogos. den tharthi to ΠΑΣΟΚ? aaaaaaaaaa tote na dite.

pathiasmenos είπε...

ante sylloge Terpnioton o Bisaltis sas esose me tin nea tou anartisi gia ta arxaia. ksexastikate. Tyxeroi isastan.