Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 110η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ


 Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν φέτος την 110η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου του 1913. 




Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Τούμπας μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων, την Κυριακή 19/2/20223. 



Για τη μάχη στα Πλατανούδια ενημέρωσε το εκκλησίασμα ο Α' Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών κ. Κωνσταντίνος  Θ. Τσίκαλας τονίζοντας τη σημασία της νικηφόρου μάχης για τα ελληνικά στρατεύματα.




Και όπως πάντα τραβήχτηκε η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά της εκκλησίας



Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου όπου προσφέρθηκε καφές με τα απαραίτητα κεράσματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες του Συλλόγου που για μία ακόμη φορά πρόσφεραν ποτά και κεράσματα. 




Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Ιστορικός Δρ. Χρήστος Αρβανιτίδης, ο οποίος με ιδανικό και τεκμηριωμένο λόγο μας θύμισε τα γεγονότα των Βαλκανικών Πολέμων και την εποχή πριν 110 χρόνια όταν διεξήχθη η νικηφόρα μάχη στα Πλατανούδια.






Σε ανάμνηση της εκδήλωσης ο Σύλλογος πρόσφερε στον ομιλητή το βιβλίο " ΤΕΡΠΝΗ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ".





Την εκδήλωση έκλεισε με υπέροχο τρόπο η χορωδία του Συλλόγου μας 




Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα τον Ιανουάριο και πραγματοποίησε ελάχιστες πρόβες, ερμήνευσε άψογα τρία τραγούδια και  απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των Παρ ευρισκομένων.




Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η Σύμβουλος της Δ΄ Κοινότητας κ. Δώρα Ψωμιάδου και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Βισαλτίας κ. Δημήτρης Παπαθανασίου και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Αλέκος Τσελεπής και Χρήστος Δρούγγος







  
     






Δεν υπάρχουν σχόλια: