Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Όπως κάθε χρόνο, η δραστήρια Επιτροπή Πανήγυρης Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής διοργανώνει 3ήμερες εκδηλώσεις στις 2.3.& 4 Μαΐου με την ευκαιρία του εορτασμού του παρεκκλησίου Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια.
Την παραμονή 2 Μαΐου θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα από την Τερπνή και του Συλλόγου μας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με νταούλια και ζουρνάδες και φαγητό για όλο τον κόσμο.
Ανήμερα της γιορτής 3 Μαΐου μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά αγωνίσματα (ποδηλατοδρομίες, τρέξιμο, πέτρα) και το απόγευμα οι αγώνες παραδοσιακής πάλης που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ολόκληρης της περιοχής.
Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 11.30 π.μ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Κοινότητας ομιλία από την διευθύντρια της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Σερρών κ. Αικατερίνη Τζιούρα με θέμα : "Αιμοδοσία ένα δώρο ζωής" εν όψει της Ανοιξιάτικης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Τερπνιωτών την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου στην Τερπνή.
Το απόγευμα τις τριήμερες εκδηλώσεις του πανηγυριού κλείνουν στο "Κουσίγιλου" οι ιπποδρομίες, που επίσης συγκεντρώνουν πλήθος φίλων του αλόγου και χαρακτηρίζουν το πανηγύρι μας.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις του πανηγυριού με την εμφάνιση του χορευτικού του τμήματος την παραμονή 2 Μαΐου. Για το σκοπό αυτό , όπως κάθε χρόνο θα ναυλώσει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 18.00 από το γήπεδο του ΠΑΟΚ και θα επιστρέψει αργά το βράδυ. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο παραδοσιακό γλέντι της παραμονής να το δηλώσει στα μέλη του Δ.Σ. Υπεύθυνος λεωφορείου Γιώργος Φώτης τηλ. 6938422944. Συμβολική τιμή συμμετοχής 5 ευρώ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: