Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΙ ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ"


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου "Οι Λαζαρίνες της Βισαλτίας" του Νίκου Λ. Πασχαλούδη, που εξέδωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσ/νίκης.



Το Σάββατο 13 Απριλίου σε μία γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας,
ζωντάνεψε το έθιμο του Λαζάρου από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής, με την καθοδήγηση του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής, τα οποία τραγούδησαν και χόρεψαν Λαζαριανά τραγούδια.





Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Δημήτριος Δάπης, καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών





και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Πασχαλούδης,








ο οποίος είχε την ευκαιρία να υπογράψει και το βιβλίο του.






την εκδήλωση διάνθισε και έκλεισε η μικτή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βισαλτίας, υπό τη διεύθυνση του Αστερίου Γούναρη.



Ακολούθησε μπουφέ για τους παρευρισκομένους, προσφορά των Ελληνικών Μάρκετ Σωτίδη Αθανασίου από την Τερπνή και τα αρτοποιεία της Τερπνής Κώστα Κοντού και Τουλάκη Ανδρέα.





Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Νούλης.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : η Περιφερειακή σύμβουλος & υποψήφια Δήμαρχος Βισαλτίας κα. Τιμοθέα Ρακιτζή, ο Περιφερειακός σύμβουλος & υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Χρήστος Αγγελάκης, Λεωνίδας Ψαράς και Νίκος Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ & υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Τσερβίστας, η Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Λυγαριάς κα. Διβανίδου Παγώνα, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κα. Ελευθεριάδου, από την ΕΜΕΙΣ ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δημούδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Γιαννογλούδης και η Γ. Γραμματέας κα. Ελισάβετ Μωυσιάδου, από το Σύλλογο Αγίου Πνεύματος Σερρών ο κ. Στέργιος Βάκουλης,  από το Σύλλογο Αποδήμων Νικοκλειανών η κα. Μαντατζή, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής κα. Βούλα Αγκαθά, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Τερπνής κα. Ελένη Χατζάκη, η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας κα. Φιλιώ Προβάτου, ο Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτης και πλήθος κόσμου.































Δεν υπάρχουν σχόλια: