Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Αφιέρωμα στο Μακεδονικό παραδοσιακό τραγούδι"

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο Μακεδονικό παραδοσιακό τραγούδι έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του σχήματος παραδοσιακής μουσικής " Επιμένουμε παραδοσιακά", στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χθες 29/5/2018.


Σε μία κατάμεστη αίθουσα

έξι αυθεντικοί παραδοσιακοί τραγουδιστές ( Γούναρης Αστέριος, Τσαλαπάτης Κων/νος, Ρόκας Παναγιώτης, Κουντουράς Άρης, Καταρτζής Μίμης, Ζαϊμης Αριστογένης)  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανέδειξαν τον πλούτο της γνήσιας μακεδονικής μουσικής παράδοσης,Σ΄ αυτό συνετέλεσαν και οι υπέροχοι μουσικοί (Γκουβέντας Κυριάκος βιολί, Ζαρίμπας Παναγιώτης ούτι, Ζάρκος Νίκος κλαρίνο, Μάγειρας Βασίλης κρουστά, Φουρλάκης Τάσος λαούτο).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος και ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτρης Αναστασιάδης.


Την επιμέλεια και όλο τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Δάπης,ενώ την παρουσίασή της επιμελήθηκε η Ελισάβετ Μωυσιάδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι  όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών (Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α)


Δεν υπάρχουν σχόλια: