Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 105ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο χωριό μας οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της μάχης στα «Πλατανούδια». 
Το πρωί στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντες στη μάχη.Κατόπιν στο χώρο διεξαγωγής της μάχης και στο Ηρώο  εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο.Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων 

και κατάθεση στεφάνων από τη δήμαρχο Βισαλτίας κυρία Αγνή Δουβίτσα, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωυσιάδη Ιωάννη, τον Πρόεδρο της Κοινότητος Τερπνής κ. Δρουμπλή Γεράκη, τον Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού Σερρών συνταγματάρχη Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Αναστάσιο Μανωλίδη, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας,  τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Σερρών Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νιγρίτας  Χρήστο Δάρατζη , την εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Χρυσάνθη Γκιοφή,  τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης,


τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης , εκ μέρους των Απανταχού Τερπνιωτών, κ. Τσελεπή Αλέξανδρο 
και το Δημοτικό Σχολείο Τερπνής. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Δάρατζης. Με ένα σύντομο και μεστό λόγο αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και τόνισε τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελληνικών δυνάμεων.
 Οι εκδηλώσεις στο Ηρώο, ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής ενώπιον των Αρχών 


με τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Τερπνής

Ακολούθησε  δεξίωση από τη Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα δεξιώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτριος Αναστασιάδης, οι βουλευτές του Ν, Σερρών κ.κ Μιχάλης Τζελέπης, Κώστας Αχ. Καραμανλής,  ο πρώην βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μπαζδάνης, η Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου κ.Αθανασία Λουκάνη- Παντσιου, οι Αντιδήμαρχοι Βισαλτίας κ.κ Ηλίας Χριστοδούλου, Πρόδρομος Βασιλειάδης και Αθανάσιος Κουντουράςοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βισαλτίας Χρήστος Αγγελάκης, Λεωνίδας Ψαράς, Νίκος Καδής, Κώστας Γκουγκούδης , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Μιχάλης Τσερβίστας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχαλάκης ΑθανάσιοςΚαρατζιάς Θεολόγος Μπάγκαλας Δημήτριος ,όλοι οι Τοπικοί Σύλλογοι και πολλοί κάτοικοι της Τερπνής.

 Και βέβαια ακολούθησε το παραδοσιακό τσιπουράκι στις ταβέρνες του χωριού …

Δεν υπάρχουν σχόλια: