Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η 105η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ




Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν φέτος την 105η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου του 1913.




Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Τούμπας μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων. Για τη μάχη στα Πλατανούδια ενημέρωσε το εκκλησίασμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσελεπής τονίζοντας τη σημασία της νικηφόρου μάχης για τα ελληνικά στρατεύματα.





Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου όπου προσφέρθηκε καφές με τα απαραίτητα κεράσματα.


Στην ομιλία του με τίτλο «Τα γεγονότα του 1912 – 13 στη Νιγρίτα και την Τερπνή και η διεθνή τους διάσταση» ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ κ. Γιάννης Μπάκας αναφέρθηκε στα γεγονότα της ευρύτερης περιοχής μέσα από δημοσιεύματα του διεθνή τύπου εκείνης της εποχής. Με μία καταπληκτική ομιλία καθήλωσε το ακροατήριο και έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία που ήταν στους περισσότερους άγνωστα. Δίκαια δέχτηκε στο τέλος τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Την εκδήλωση έκλεισε με πολύ όμορφο τρόπο η υπέροχη χορωδία του Συλλόγου η οποία τραγούδησε εξαιρετικά πατριωτικά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκε.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής του Ν. Σερρών κα. Αφροδίτη Σταμπουλή, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Τερπνής κα. Ελένη Χατζάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θες/νίκης κ. Γιάννης Βαγενάς και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: