Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΤΙΜΗ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ


Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, σε μία όμορφη και λιτή εκδήλωση, για όγδοη φορά, τίμησε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες το Σάββατο 1 Απριλίου στην Τερπνή.




Συγκεκριμένα τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκε στους εθελοντές αιμοδότες με προσφορά πάνω από 5 μονάδες αίματος






καθώς επίσης και στους νέους ηλικιακά αιμοδότες για το καλωσόρισμα στη μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών






Τιμητικό μετάλλιο στους αιμοδότες με προσφορά πάνω από 10 μονάδες αίματος





Τιμητική πλακέτα του Συλλόγου στους αιμοδότες με προσφορά πάνω από 15 μονάδες αίματος





και μεγάλη τιμητική πλακέτα του Συλλόγου στους αιμοδότες με προσφορά πάνω από 30 μονάδες αίματος




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσελεπής στην ομιλία του έκανε μία σύντομη ιστορική αναφορά στη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Τερπνιωτών, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά αγάπης των τερπνιωτών στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας και στα μηνύματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης που μεταδίδουν. Τόνισε ότι στη 35ετή λειτουργία της πραγματοποιήθηκαν 65 αιμοδοσίες και προσφέρθηκαν περισσότερες από 4.500 μονάδες αίματος. Κάλεσε τους νέους να ενστερνιστούν και να γίνουν κήρυκες της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ώστε η Τράπεζα Αίματος Τερπνιωτών να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει το σωτήριο έργο της.


Στην ομιλία της η Συντονίστρια Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών κ. Κατερίνα Τζιούρα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε ο νομός Σερρών να είναι αυτάρκης σε αίμα, εξήρε και συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι βοηθούν για το σκοπό αυτό και προσκάλεσε όλους να δώσουν το βροντερό παρόν τους  την Κυριακή των Βαΐων στην Κοινότητα Τερπνής που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία των Τερπνιωτών.


Στους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν τους βραβευόμενους εθελοντές αιμοδότες και τόνισαν την αξία που αποκτά η προσφορά τους όταν με το αίμα τους μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο κ. Δουράκης Δαμιανός ως εκπρόσωπος της Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα



ο κ. Ζώτος Θεολόγος ως εκπρόσωπος του Δ.Σ και του Προέδρου της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών)













και ο κ. Αδάμ Σταμπουλής Πρόεδρος του Ορειβατικό Συλλόγου Νιγρίτας που διαθέτει επίσης μία αξιόλογη Τράπεζα Αίματος στη Νιγρίτα.








Μετά το τελετουργικό και τις βραβεύσεις ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με το μουσικό σχήμα του χωριού μας (Κεραμυδάς Παναγιώτης, Δήμου Νίκος, Γκαζέπης Απόστολος). Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της κ. Βέτας Σάμου από το Σοχό η οποία τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της για τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς επίσης και του "δικού μας" Μιχάλη Δρουμπλή (Βλάμη) ο οποίος απογείωσε το κέφι με τα τραγούδια του και ξεσήκωσε τους παρισταμένους.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας κ. Αθανασία Λουκάνη-Πάντσιου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ και του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Μιχάλης Τσερβίστας, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Τζούλια Βλασκίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Κερατίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ευαγγελία Κεραμυδά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Ευαγγελία Δάρατζη, η κ. Αγγελική Τσερβίστα από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Τερπνής και ο κ. Χρήστος Δρούγγος π. Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών.
Να τονιστεί ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, την υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας και τη χορηγία της Fibran τους οποίους ευχαριστούμε.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: