Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

H 28η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 25 - 27 Σεπτεμβρίου 2015 στη Λαμία.




Προηγήθηκε η τελετή λήξης της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας στο Μνημείο των Θερμοπυλών κάτω υπό συνεχή βροχή.
Τοπικές αρχές και αιμοδότες σύνεδροι υποδέχθηκαν τη Φλόγα της Αγάπης στο άγαλμα του Λεωνίδα και οι λαπαδηδρόμοι πεζοί και μοτοσυκλετιστές τη μετέφεραν στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου άναψαν το βωμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών Φθιώτιδος κ. Φούντας με τις αρχές του Νομού.







Ακολούθησε η τελετή έναρξης της 28ης Αμφικτιονίας με αγιασμό, χαιρετισμούς των επισήμων και βραβεύσεις των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας και Ν. Μαγνησίας.









Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου υπήρξαν πολύ αξιόλογες εισηγήσεις, με θέματα που αφορούν την αιμοδοσία, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων.
Ιδιαίτερη εντύπωση και πολλά χειροκροτήματα εισέπραξαν οι εκπαιδευτικοί του Ν. Φθιώτιδος οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα της συμβολής της Εκπαίδευσης στον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία. Με πολύ παραστατικό τρόπο ανέπτυξαν τις μεθόδους που ακολουθούν ώστε να μυήσουν τους μαθητές στον εθελοντισμό και την αιμοδοσία.
Επίσης καταπληκτικός στην εισήγησή του ήταν ο γνωστός οδηγός αγώνων κ. Αναστάσιος Μαρκουίζος - Ιαβέρης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Τροχαία ατυχήματα και οικονομία αίματος". Η ομιλία του ήταν καταπέλτης και ένα δριμύ κατηγορώ προς όλη την κοινωνία.Αξίζει να παρακολουθήσετε το video το οποίο θα αναρτήσουμε αργότερα.
Το μεσημέρι μετά το γεύμα που απολαύσαμε τα παραδοσιακά Ρουμελιώτικα εδέσματα, επισκεφθήκαμε το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας στο κάστρο της πόλης και απολαύσαμε τον πανέμορφη θέα της από ψηλά , έστω και υπό βροχή ...
Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εργασίες της Αμφικτιονίας και στο τέλος ανακοινώθηκε και εγκρίθηκε το ψήφισμα της 28ης Αμφικτιονίας από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπή και διοργανωτή Συλλόγου.
Υποψηφιότητα για την επόμενη Αμφικτιονία δεν υπήρξε, αλλά θα ανακοινωθεί αργότερα μετά από ενέργειες της ΠΟΣΕΑ.
Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου αφορούσε τη Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ με πολλά θέματα ημερήσιας διάταξης.


Αργά το μεσημέρι έληξε και η Γ. Συνέλευση με την ανταλλαγή δώρων στο διοργανωτή Σύλλογο. 




Ο Σύλλογός μας δια του Προέδρου χάρισε το βιβλίο του Νίκου Λ. Πασχαλούδη "Η ΤΕΡΠΝΗ" που εξέδωσε ο Σύλλογός μας.



Την 28η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών διοργάνωσε ο Σύλλογος Διβριωτών Ν. Φθιώτιδος με συνδιοργάνωση της ΠΟΣΕΑ. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με αντιπροσωπεία η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ. Αλέκο Τσελεπή, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Κ. Νούλη, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Κώστα Θ. Τσίκαλα και τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Γιάννη Θ. Νούλη.














Δεν υπάρχουν σχόλια: