Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Για 13η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου από την Κοζάνη και αφού διατρέξει όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 25 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Λαμίας  όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η πορεία της στο νομό Σερρών …

Σέρρες
Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 πέρασε από την πόλη των Σερρών, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας


Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου, η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα, και το προσωπικό του Νοσοκομείου.
 Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν 


στο Ε.Κ.Α.Β ο Υπεύθυνος κ. Κετσετζής Ευστράτιος,





στην Ι.Μ.Σ.Ν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος








Το προσωπικό του Mikel με κρύα νερά








στο Δημαρχείο Σερρών ο  Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαβασιλείου








στο Επιμελητήριο Σερρών ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης 







στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρόπουλος  με το προσωπικό της Περιφέρειας, 
στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών ο Διευθυντής ταξίαρχος κ. Σάνδρος Θωμάς 


και στον τελευταίο σταθμό για την πόλη των Σερρών την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών  κ. Δημητράκης Σωτήριος  και το προσωπικό.
    

Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.
   

 Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν με λαμπαδηδρόμους το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κ. Τσιώνη Βάσω ,  
ενώ καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών στην πόλη ακολουθούσε ο εθελοντής αιμοδότης Ραμφόπουλος Αριστοτέλης με το αυτοκίνητό του που μετέδιδε μηνύματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. 



Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της οργάνωσης είχε και το Δασαρχείο Σερρών που διέθεσε αυτοκίνητο και τον πολύτιμο συνεργάτη κ. Σπύρο Σαβίδη για τη μεταφορά του βωμού.



Τερπνή


Συνεχίζοντας τη διαδρομή της η Φλόγα έφθασε στην Τερπνή όπου και διανυκτέρευσε.
Την μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας και την υποδέχτηκαν οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου .




Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής Αλέξανδρος  και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Δρουμπλής Γεράκης.

Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής τα οποία με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμυδά αφού παρέλαβαν τη Φλόγα της Αγάπης από τους ιππείς φωταγώγησαν το συντριβάνι , άναψαν το βωμό και  διάβασαν και απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.



Ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής δια μέσου του ιερέως του χωριού πατέρα Παναγιώτη απένειμε Έπαινο στο Σύλλογο Τερπνιωτών για τις προσπάθειές του στην διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Νιγρίτα
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η Φλόγα μεταφέρθηκε από λαμπαδηδρόμους του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας , του Συνδέσμου ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας  του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Σφακιανάκης Μανώλης , και εκ μέρους των Συλλόγων ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας  η κ. Δήμητρα Παπανικολάου. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία τοπικών καλλιτεχνών  στα πλαίσια των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2015.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ως διοργανωτής της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας :
Την Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Τζιούρα για την άψογη συνεργασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την τροχαία Σερρών για την συνοδεία  καθ΄ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, το ΕΚΑΒ Σερρών για τη συνοδεία πλήρους ασθενοφόρου οχήματος,  τον εθελοντή αιμοδότη κ. Ραμφόπουλο , το Δασαρχείο Σερρών, τη Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δουβίτσα Αγνή και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την Πρόεδρο κ. Κεραμυδά Ευαγγελία, τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για την παραχώρηση και λειτουργία της μικροφωνικής του εγκατάστασης , το Super Market Σωτίδη για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη λαμπαδηδρομία, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής, τους λαμπαδηδρόμους των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Σερρών, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας   του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: