Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ








Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στον ομώνυμο ναό του χωριού μας.







Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας των Τριών Ιεραρχών με τη συνοδεία πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.


Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, στην αίθουσα δεξιώσεων της Κοινότητος, στα πλαίσια των ΙΕΡΑΡΧΕΙΩΝ 2014, βράβευσε τα τερπνιωτόπουλα του Δημοτικού Σχολείου που αρίστευσαν κατά το περασμένο σχολικό έτος. Την εκδήλωση διάνθισε η υπέροχη χορωδία του Συλλόγου με χοράρχες τους κ.κ Τζιάνη Νίκο και το μουσικό Ζαρίμπα Παναγιώτη με θαυμάσιες ερμηνείες εκκλησιαστικών και παραδοσιακών τραγουδιών. Στην αρχή προβλήθηκε η πορεία ανέγερσης του Γηροκομείου Τερπνής.


Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης του χωριού μας κ. Αναστασιάδης Δημήτριος και όλη οι οικογένειά του, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τρούπης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και π. Πρόεδρος Τερπνής κ. Κώστας Μπάγκαλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τερπνής κ. Αγγελος Βλαχοδήμος και το μέλος κ. Δημήτρης Μπάγκαλας, ο π. Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Δημήτρης Δάπης, Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων της Τερπνής.




Το Σύλλογό μας εκπροσώπησε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από το Πρόεδρο κ. Αλέκο Τσελεπή, Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Νούλη και ταμία κ. Στάθη Πασχαλούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: