Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η διήμερη εκδρομή του Συλλόγου στην Πάργα



Ένα πολύ όμορφο διήμερο πέρασαν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στην Πάργα το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου 2013.
Η άψογη οργάνωση, το ζεστό οικογενειακό κλίμα που επικράτησε σ΄ όλο το διήμερο με αποκορύφωμα το τρικούβερτο γλέντι του Σαββάτου σε συνδυασμό με τις πανέμορφες φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και την ιστορικότητά της, την κατατάσσουν ανάμεσα στις πολλές επιτυχημένες εκδρομές του Συλλόγου. Αν ο καιρός μέχρι το μεσημέρι της δεύτερης μέρας μας "βοηθούσε" θα ήταν τέλεια (έβρεχε δυνατά).
Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, η μεγάλη παρέα των 50 ατόμων από το χωριό, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη έφθασε πριν το μεσημέρι στα πανέμορφα Σίβοτα. Μία εξελισσόμενη τουριστική περιοχή με απίστευτη φυσική ομορφιά.
Το μεσημέρι φθάσαμε στην Πάργα και μετά από την τακτοποίησή μας στα δύο ξενοδοχεία είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την όμορφη Πάργα. Αρκετοί ήταν οι ...τολμηροί που ανέβηκαν στο κάστρο της πόλης και απόλαυσαν την υπέροχη θέα. Το απόγευμα απολαύσαμε το καφεδάκι μας στην παραλία της Πάργας και δώσαμε ραντεβού το βράδυ στην ταβέρνα για το παραδοσιακό τερπνιώτικο γλέντι.


Η άψογη εξυπηρέτηση του κέντρου και η υπέροχη ορχήστρα που φρόντισε ο Σύλλογος να κλείσει, ανέβασε το κέφι στα ύψη και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δείξαμε σ΄ όλους πως γλεντούν οι τερπνιώτες, ιδιαίτερα στους ξένους τουρίστες με τους οποίους αποκτήσαμε ... ιδιαίτερες σχέσεις.
Στην παρέα μας προστέθηκε και ο φίλος μας Πρόεδρος του Συλλόγου αιμοδοτών και λιμενάρχης της Πάργας Θωμάς Κασκάνης που έδειξε τις χορευτικές του ικανότητες.
Η δεύτερη μέρα μας υποδέχθηκε με καταρρακτώδη βροχή, που οπωσδήποτε δυσκόλευε τη συνέχεια του προγράμματός μας. Παρόλα αυτά το ακολουθήσαμε απτόητοι.
Η φίλη μας αρχαιολόγος της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Δήμητρα Νικολάου μας περίμενε και μας ξενάγησε στις πηγές του Αχέροντα, εκεί όπου ήταν η πύλη του Άδη κατά την αρχαιότητα. Μας οδήγησε επίσης και μας ξενάγησε στο Ζάλογγο, στον τόπο όπου οι Σουλιώτισσες προτίμησαν το θάνατο από τη σκλαβιά πέφτοντας μαζί με τα παιδιά τους στο γκρεμό χορεύοντας και τραγουδώντας. Επίσης στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, μιας ακμαίας και πλούσιας πόλης της Ηπείρου στην αρχαιότητα. Την αποχαιρετήσαμε στο χωριό Αμμουδιά στις εκβολές του Αχέροντα όπου συνόδεψε όσους από τους εκδρομείς μας θέλησαν να κάνουν βαρκάδα στον ποταμό.
Κατά την επιστροφή απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ στην παραλία της λίμνης των Ιωαννίνων, όπου είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και δω έναν ακόμη φίλο μας από την αιμοδοσία. Τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Νίκο Τζίμα.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε στην επόμενη εκδρομή του Συλλόγου, φθάσαμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: