Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ημερίδα για την Δωρεά Οργάνων & Debate για τον Νέο Νόμο στο ΑΠΘ


Η Δωρεά Οργάνων αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Ωστόσο συχνά γίνεται αντικείμενο διαμάχης και παραπληροφόρησης, λόγω ελλιπούς ή και διαστρεβλωμένης ενημέρωσης. 
Επιπλέον σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή για την ελληνική κοινωνία, που ο νέος νόμος για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, η ενημέρωση όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
Για αυτούς τους λόγους, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και υπό την αιγίδα: Της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας: Θεσσαλονίκη 2014 πραγματοποιεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 17.00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ., μία ενημερωτική ημερίδα στην οποία μέσα από Ιατρική, Νομική και Ηθική προσέγγιση, θα αναλυθούν τα ερωτήματα:
Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και πώς διαγνώσκεται
Πώς πραγματοποιούνται οι μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων
Ποια η νομοθεσία σε Ευρώπη και Ελλάδα, ανάλυση του νέου νόμου μέσα από αγώνα επιχειρηματολογίας (debate)
Ποια η στάση της εκκλησίας και ποιες οι ηθικές προεκτάσεις
Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα.
Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή.
Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.thessaloniki.helmsic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: