Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ- ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Α

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) το Σάββατο 25 Μαΐου στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ενδιαφέροντα τα θέματα του συνεδρίου που ανέπτυξαν αξιόλογοι εισηγητές. Περιελάμβαναν τη συμβολή των συνδικαλιστικών Οργανώσεων στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με εισηγήσεις από τη Γ.Σ.Ε.Ε και τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, τη συμβολή των Μ.Μ.Ε στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με εισήγηση από την ΕΡΤ Α.Ε που ήταν και χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου, την Κοινωνική Οικονομία - Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος και την ερμηνεία της νέας νομοθεσίας για την εικαζόμενη συναίνεση.
Κύρια ομιλήτρια για την εθελοντική αιμοδοσία ήταν η Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη η οποία απάντησε και σε διάφορες ερωτήσεις των συνέδρων.
Μέλος του Προεδρείου για τη συμβολή των Μ.Μ.Ε ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσελεπής Αλέκος.
Μετά το συνέδριο το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή 26 Μαίου ακολούθησε η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ από την οποία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία.
Για μία ακόμη φορά Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης εκλέχτηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, στον οποίο πιστώνεται η άψογη διεξαγωγή των εργασιών της Γ. Συνέλευσης.
Ίσως είναι η μοναδική Γ.Συνέλευση η οποία εξάντλησε όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, έδωσε τη δυνατότητα σ΄ όλα τα μέλη να τοποθετηθούν χωρίς χρονικούς περιορισμούς, και παρά τις όποιες εντάσεις μερικές φορές κράτησε με υποδειγματικό τρόπο το ήπιο κλίμα ώστε στο τέλος όλοι μαζί αδελφωμένοι να βγάλουν την αναμνηστική φωτογραφία. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Στο νέο ανανεωμένο Δ.Σ με Πρόεδρο ξανά τον υπερδραστήριο Χρήστο Πρωτόπαπα ευχόμαστε δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά ωραίο έργο τους, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: