Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΕΡΠΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 100η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑ "ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ"


Με κάθε επισημότητα γιόρτασε η Τερπνή την 100η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια.
Στο Ηρώον και στο χώρο της ιστορικής μάχης, εψάλει επιμνημόσυνος δέηση, υπέρ των πεσόντων, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κκ. Θεολόγο.


Έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της βουλής κ. Λεονταρίδη , τον Δήμαρχο Βισαλτίας  κ. Καλαϊτζή, τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Μωυσιάδη, , εκπρόσωπο  της 10ης Ταξιαρχίας Σερρών, τον εκπρόσωπο της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών,  τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Σερρών, τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Βλαχοδήμο, τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Νιγρίτας, την εκπρόσωπο του Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου 1940, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Τσελεπή ,εκ μέρους των αποδήμων Τερπνιωτών, και του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Χρυσάνθη Γκιοφή. Με πολύ παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Φεβρουαρίου 1913, αναδεικνύοντας τον ηρωισμό των ολιγάριθμων Ελλήνων στρατιωτών που με τη βοήθεια των κατοίκων της Τερπνής κατατρόπωσαν τους πολυάριθμους βουλγάρους και τους απέτρεψαν να καταλάβουν τη Νιγρίτα και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο και δίκαια απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία του χωριού παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Τερπνής, με τη συμμετοχή της υπέροχης Φιλαρμονικής Τερπνής.
Στη συνέχεια  ο Δήμαρχος Βισαλτίας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος παρέθεσαν δεξίωση στην αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Ν. Σερρών κκ. Λεονταρίδης Θεόφιλος, Βλάχμπεης Μενέλαος, Αραμπατζή Φωτεινή και  Κόλια-Τσαρουχά Μαρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπαζδάνης Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρούπης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγιάννης Κώστας, δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Το βράδυ ο Δήμος Βισαλτίας διοργάνωσε στην αίθουσα Αθανάσιος Κασιακόγιας εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο του κ. Βασίλειου Πάππα « Ο Χαλκιδικιώτης Μακεδονομάχος ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΓΚΛΗΣ» από τον καθηγητή του Α.Π.Θ κ.  Αθανάσιο Καραθανάση και το Λέκτορα του Α.Π.Θ κ. Γιάννη Μπάκα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η υπέροχη τετράφωνη μικτή  χορωδία του Δήμου με τη διεύθυνση του κ. Άγγελου Καλτσίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: