Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑ «ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ» ΤΕΡΠΝΗΣ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη στα «Πλατανούδια» Τερπνής , η οποία διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών  Θεσσαλονίκης χθες Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013.
Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τούμπας. Μοιράστηκαν κόλλυβα και ο ιερέας διάβασε ένα σύντομο ιστορικό της μάχης για το εκκλησίασμα.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου μέσα σε κλίμα έπαρσης και συγκίνησης. Για άλλη μία φορά η αίθουσα κατακλύστηκε από Τερπνιώτες και φίλοι του Συλλόγου.
Στην αρχή προβλήθηκε vdeo ντοκουμέντο με μαρτυρίες κατοίκων της Τερπνής που έζησαν ή άκουσαν για τη μάχη στα Πλατανούδια. Ακολούθησε το ιστορικό της Ημέρας από τον φιλόλογο – ιστορικό Αδριανό Παπαδριανό ο οποίος με μία σύντομη αλλά ουσιαστική και μεστή ομιλία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν 100 χρόνια στα «Πλατανούδια» Τερπνής.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε μετά τις βραβεύσεις δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Τερπνής,  των κ.κ Πασχαλούδη Λ.  Νίκου και Κώστα Σιαμάκη, οι οποίοι με το συγγραφικό τους έργο για την Τερπνή άφησαν πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Στις αντιφωνήσεις τους οι βραβευόμενοι μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος αλλά και για το δικό τους συγγραφικό έργο.
Για την πλούσια δράση του Συλλόγου μίλησε σ΄ ένα σύντομο χαιρετισμό και η κ. Πελαγία Παπαθανασίου, σύζυγος του αείμνηστου τερπνιώτη βουλευτού Θανάση Παπαθανασίου.
Ευχάριστα νέα μας ανακοίνωσε ο ευεργέτης του χωριού μας κ. Δημήτρης Αναστασιάδης όσον αφορά την πορεία ανέγερσης του Γηροκομείου Τερπνής. Στόχος είναι να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου του 2015. Όμως εντύπωση προκάλεσε η «κατάθεση ψυχής» από τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος για πρώτη φορά αναφέρθηκε δημόσια στην πορεία ανέλιξής του.
Την εκδήλωση διάνθισε και η Χορωδία του Συλλόγου μας  ερμηνεύοντας υπέροχα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βαγενά, διάφορα πατριωτικά τραγούδια.
Ακολούθησε γεύμα με φαγητά που ετοίμασαν, για άλλη μία φορά, οι γυναίκες του Συλλόγου, και απέσπασαν για άλλη μία φορά τα θετικά σχόλια και την αναγνώριση απ΄ όλους. Τις ευχαριστούμε θερμά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο μεγάλος ευεργέτης του χωριού κ. Δημήτριος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Αλκμήνη, ο βουλευτής Σερρών κ. Μενέλαος Βλάχμπεης, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Χρήστος Τρούπης, ο τ. Πρόεδρος Τερπνής κ. Δημήτρης Μπάγκαλας, ο Τοπικός Συμβουλος Τερπνής κ. Χρήστος Δρούγγος, η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης Τούλα Μουτσίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κατσικαρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σίμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοπηνών Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Γικουγκής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χουμνικιωτών Θεσσαλονίκης κ. Στέργιος Χατζούδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Σέρβος, ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης κ. Νικος Εμμανουηλίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος κ. Τάσος Σαμαράς  και  ο εκπρόσωπος της Δήμητρας κ. Θόδωρος Καμπούρης



























































Σχετικά video θα αναρτηθούν αργότερα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: