Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ

ΣΚΕΤΒΕ
Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας
Φλέμινγκ 10  -  ΤΚ  54642 Θεσσαλονίκη
email        sketbe@gmail.com  
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  ΑΡΜΟΣ
Γ.Ζλάτκου 5 – Σέρρες …..email   armos.vaf@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ιδιαίτερη έκθεση με έργα μικρών διαστάσεων εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ στον εικαστικό χώρο ΑΡΜΟΣ (Ε. Αντίστασης και Γ. Ζλάτκου 5-Σέρρες).
Στην έκθεση παίρνουν μέρος πάνω από 50 καλλιτέχνες, μέλη του ΣΚΕΤΒΕ, με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και μικτών τεχνικών, σε διαστάσεις μινιατούρας. Μέρος των έργων θα εκτίθενται παράλληλα και στο  καφέ - ΜΠΡΙΚΙ,  στον πεζόδρομο της Κουντουριώτη.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Βασίλης Βαφειάδης και την θεωρητική υποστήριξη η ιστορικός τέχνης Άννα Αραμπατζή.
Θα λειτουργεί καθημερινά 7:00 με 10:00 το απόγευμα στον Αρμό και όλη την ημέρα στο Μπρίκι.
Θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι 4 Ιουνίου. 

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών  στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί οι βασικοί σκοποί εκφράζονται και στο καταστατικό του Συλλόγου. Η υποδοχή του νεοσύστατου Συλλόγου ήταν ιδιαίτερα θετική, με τα 32 αρχικά μέλη του να αντιπροσωπεύουν σε ικανοποιητικό βαθμό την εικαστική δημιουργία και παραγωγή, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και του ευρύτερου βορειοελλαδικού χώρου.    

Ιδρυτικά μέλη και πρωτεργάτες της σύστασης του ΣΚΕΤΒΕ ήταν μια ομάδα γνωστών και σημαντικών καλλιτεχνών. Η πρώτη σύνθεση του Δ.Σ. είχε πρόεδρο το Νίκο Σαχίνη, αντιπρόεδρο τον Λουκά Βενετούλια και Γενικό Γραμματέα το Σωτήρη Ζερβόπουλο.                                

Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.   

Από το 1983 μέχρι σήμερα ο Σύλλογος έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική και   κοινωνική δράση: Ετήσιες εικαστικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες χώρες (Λουξεμβούργο, Βοστώνη, Βόννη, Στοκχόλμη), στην Αθήνα, στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας (Φλώρινα, Ξάνθη, Κομοτηνή,  Κιλκίς, κ.α.), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος), της Ηπείρου (Ιωάννινα), της Κρήτης (Χανιά), της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία), διοργάνωση πανελληνίων εκθέσεων  και διαβαλκανικής έκθεσης μινιατούρας, δωρεές έργων, προτάσεις πολιτιστικές και αισθητικές παρεμβάσεις, διοργάνωση καλλιτεχνικών χωριών, συμποσίων τέχνης και μαθητικών εργαστηρίων, ανταλλαγές φιλοξενίας καλλιτεχνών, αδελφοποιήσεις με αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: