Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Παρεμβάσεις στην κοιλάδα του Αγίου Παντελεήμονα Θερμών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ              
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              
ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                 
Τηλ:2322020301
e-mail: nigrita.municipality@gmail.com                                  Νιγρίτα, 29/12/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προώθηση εναλλακτικού τουρισμού στο Δήμο Νιγρίτας

Εγκρίθηκε στο Δήμο Νιγρίτας η πρόταση με τίτλο: Περιβαλλοντικές δράσεις για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού» την οποία υπέβαλλε ως Επικεφαλής Εταίρος στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg III.
Το εγκριθέν έργο αφορά κυρίως σε παρεμβάσεις στην κοιλάδα του Αγίου Παντελεήμονα Θερμών αλλά και δράσεις προώθησης εναλλακτικού τουρισμού σε συνεργασία με φορείς της Βουλγαρίας.
Εταίροι του έργου είναι το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας το Εθνικό Πάρκο Μπέλες (BG) και το Κέντρο για την Ανάπτυξη της Ροδόπης (BG) ενώ ο συνολικός ανέρχεται σε 825.000,00 ευρώ.

Η Δήμαρχος Νιγρίτας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το θετικό αυτό αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας η οποία βασίστηκε στο όραμά μας για μια ουσιώδη παρέμβαση σε ένα σημείο του Δήμου Νιγρίτας το οποίο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, την κοιλάδα Αγίου Παντελεήμονα στα Θερμά. Η αναβάθμιση της περιοχής αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο από την αρχή της διοίκησής μας, και καταφέραμε ήδη το 2008 να έχουμε έτοιμες όλες τις απαραίτητες μελέτες για την υλοποίησης παρεμβάσεων στο χώρο δασικής αναψυχής και διημέρευσης Αγίου Παντελεήμονα Θερμών, τμήματα των οποίων θα υλοποιηθούν με το παρόν έργο.
Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή υλοποιήσαμε το 2008 το έργο : «Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών ορεινής περιοχής Δήμου Νιγρίτας» με χρηματοδότηση και πάλι από την Κ.Π. Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία και συνολικό προϋπολογισμό 112.000,00 ευρώ.  Είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών έργων θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή και θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2011.»


Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: