Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, ο Δήμος Νεάπολης (Αντιδημαρχία Παιδείας-Πολιτισμού) σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό  Όμιλο ΞΥΝΗ, το Ινστιτούτο Διαιτολογικών Μελετών Ερευνών (ΙΔΜΕ), την επιστημονική ομάδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τα ΤΕΦΑΑ, διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη διατροφή με θέμα: «Πρωινό, το βασικότερο γεύμα της ημέρας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, στις 9:30 π.μ, στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) του Δήμου Νεάπολης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση του κοινού, για τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σημασία του πρωινού ως το πιο βασικό γεύμα της ημέρας, μέσα από διαδραστικές ενέργειες για τους μικρούς μας φίλους, ομιλίες – επιστημονικές συμβουλές, παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και γευσιγνωσία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται έντυπο υλικό διατροφής, ενώ διαιτολόγοι θα παρέχουν δωρεάν συμβουλές και θα πραγματοποιούν δωρεάν λιπομετρήσεις στους  συμμετέχοντες και τους καλεσμένους μαθητές από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων για τη διατροφή καθώς και συζήτηση σχετικά με το θέμα της βουλιμίας και της νευρικής ανορεξίας, ενώ θα δοθούν απαντήσεις για τις πολυκυστικές ωοθήκες και τη διατροφή που πρέπει να ακολουθείται. 

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφές, όπου οι σπουδαστές του τομέα  επισιτισμού του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας θα προσφέρουν πρωινό γεύμα στους παρευρισκόμενους.

Επιπλέον στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν δράσεις – παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από τους παιδαγωγούς του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: