Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ ...


Το 1980 όταν μερικοί "ρομαντικοί" Τερπνιώτες δημιουργούσαν τον Σύλλογο Τερπνιωτών είχαν σαν στόχο να κρατήσουν στενούς δεσμούς με τους Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην χαθούν μέσα στην ανωνυμία της μεγαλούπολης. Να κρατήσουν στενούς δεσμούς με την γενέτειρα ΤΕΡΠΝΗ του νομού Σερρών. Να γίνει ο Σύλλογος ο συνδετικός κρίκος που θα ένωνε τους αποδήμους Τερπνιώτες με την Τερπνή.
Σήμερα 30 χρόνια μετά, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά και πολλά παραμένουν τα ίδια. Η ανωνυμία της μεγαλούπολης εξακολουθεί δυστυχώς να υπάρχει. Τα προβλήματα της καθημερινότητας ακόμη και αυτής της επιβίωσης, μας έχουν κάνει απόμακρους. Μας έχουν αποξενώσει εντελώς. Εκείνο όμως που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ είναι η αγάπη και η νοσταλγία μας για το χωριό. Εκεί όπου κάναμε τα πρώτα μας βήματα, τις αλάνες που πρωτοπαίξαμε σαν παιδιά, τις βόλτες στα "Πεύκα" και τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς.
Ο ρόλος του Συλλόγου εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει ο ίδιος, όπως τότε όταν ιδρύθηκε. Με τις διάφορες δράσεις του (την έκδοση του δίμηνου περιοδικού " Η ΤΕΡΠΝΗ", την δημοσίευση της ιστοσελίδας του http://www.terpni-ser.gr/) κατάφερε να γίνει ο συνδετικός κρίκος των αποδήμων με την γενέτειρα Τερπνή.
Τώρα που η τεχνολογική πρόοδος, μέσω διαδυκτίου. έκανε ολόκληρο τον κόσμο μια μεγάλη "παρέα", θα προσπαθήσει μέσα από το ιστολόγιό του να φέρει πιο κοντά όλους τους Τερπνιώτες, ιδιαίτερα την νέα γενιά, όπου κι αν κατοικούν. Να έχει μία πιο συχνή επικοινωνία μαζί τους, αλλά και με φορείς και Συλλόγους που έχουν το ίδιο αντικείμενο, όπως και με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα. Να ανταλλάσει σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες και ειδήσεις. Να γίνει μία "παρέα" με όλους.
Καλή αρχή λοιπόν...
Καλημέρα κόσμε ....

4 σχόλια:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ είπε...

Αγαπημένοι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής σας εύχεται καλό ξεκίνημα και σε αυτούς τους ιστοχώρους. Εμείς δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τα blogs, αλλά ενημερώνουμε καθημερινά την ιστοσελίδα μας θα μπορούμε να τα λέμε και από εδώ.
Να είστε καλά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ.Προσπαθούμε να ενημερώνουμε και εμείς τακτικά την ιστοσελίδα μας, αλλά θεωρούμε οτι με το καινούργιο μας blog θα έχουμε την δυνατότητα πιο άμεσης επικοινωνίας με όλο τον κόσμο τερπνιώτες και μή, που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Πιστεύουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και μέσα απο τον καινούργιο τρόπο επικοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστη εκπληξη,το ειδαμε στο Βισαλτη.Καλη αρχη και αλλη μια παρουσια της τερπνης στην ηδη δυμαμικη της παρουσια στο ιντερνετ.Κωστας-Κατερινα Θεσσαλονικη

Ανώνυμος είπε...

Poly kalo, elpizoume na gini enas akoma topos synantisis ton apantahou Terpnioton.Mpravo se olous sas pou provalete tin Terpni sto diadyktio.Ppragmati tha vris Terpni se kathe selida.