Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΑ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διαδικτυακά η Ετήσια Επαναληπτική Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών) την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.



Πρωτόγνωροι τρόποι για Συλλογικά όργανα, με τους οποίους θα πρέπει να συμβιβαστούμε τουλάχιστον στις δύσκολες εποχές της πανδημίας covid-19 που βιώνουμε όλοι. Ας ελπίσουμε ότι δε θα κρατήσει πολύ και να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς γιατί, κακά τα ψέματα, η φυσική παρουσία και η αμεσότητα των συνέδρων δεν συγκρίνονται.


Μετά την πιστοποίηση και παρουσία των Συλλόγων και των αντιπροσώπων τους, ψηφίστηκε Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης ο κ. Ιωάννης Παπαχρόνης από το ΣΕΑ Ξάνθης.



Στη Γ. Συνέλευση προσκλήθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης


ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός,





 ο Υπεύθυνος Εταιρικής Ευθύνης της Interamerican κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος


ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΠΟΣΕΑ κ. Ιωάννης Κοντός, ο οποίος παρουσίασε τη δράση ΠΟΣΕΑ - ΟΤΑ με την ιστοσελίδα posea-ota.gr



και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) κ. Παναγιώτης Κατσίβελος ο οποίος απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλαν οι σύνεδροι.




Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ Αυγερινός υποσχέθηκε ΔΩΡΕΑ στην ΠΟΣΕΑ επί πλέον 6.000 μάσκες μιας χρήσης, ενώ ο υπεύθυνος της interamerican κ. Αγγελόπουλος δύο Η/Υ 


Το Διοικητικό απολογισμό του Δ.Σ από 1/5/2019 έως 30/4/2020 έκανε η Γ. Γραμματέας της ΠΟΣΕΑ κ. Ευαγγελία Κλούρα



με παρεμβάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Αντιπρόεδρο κ. Θεολόγο Ζώτο. Ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ


Τον οικονομικό απολογισμό για την περίοδο 1/5/2019 έως 30/4/2020 και τον προϋπολογισμό για την περίοδο 1/5/2020 έως 30/4/2021 ανάγνωσε η αναπληρωτής ταμίας κ. Δέσποινα Ροδουσάκη. και μετά την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής που ανάγνωσε η κ. Κανδυλή, το σώμα ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τον οικονομικό απολογισμό περιόδου 1/5/2019 έως 30/4/2020 και τον προυπολογισμό περιόδου 1/5/2020 έως 30/4/2021, και απάλλαξε από κάθε ευθύνη το Δ.Σ για τα αναφερόμενα διαστήματα.
Ακολούθησαν τα υπόλοιπα θέματα Ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με τα οποία :



- Εγκρίθηκαν οι διορισμοί της Ειρήνης Γεργιανάκη και Γεωργίου Χαραλαμπόπουλου
στη Συμβουλευτική Επιτροπή της ΠΟΣΕΑ  καθώς επίσης και η διαγραφή του Αποστόλου Μίγγα.

- Εγκρίθηκε η τρίμηνη παράταση για τη διαγραφή Συλλόγων μελών της ΠΟΣΕΑ που δεν τηρούν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις.

-Εγκρίθηκε ποσό 4.000 ευρώ για Νομική κάλυψη μελών του Δ.Σ της ΠΟΣΕΑ έναντι Δικαστικών αρχών.


- Ενημερώθηκε το σώμα για την ακύρωση της Αμφικτιονίας στα Χανιά και για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη 14 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα και τις επαφές του Δ.Σ με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.

Στη Γ. Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ συμμετείχαν ως Αντιπρόσωποι από το Σύλλογό μας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Νούλης και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Θ. Τσίκαλας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: