Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

30η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 30ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών το τριήμερο 27,28,29 Σεπτεμβρίου 2019, στην πόλη του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.




Διοργανωτής ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου με την αιγίδα της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας).





Συμμετείχε μεγάλος αριθμός αντιπροσωπειών από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ανά την Ελλάδα.



Αισθητή υπήρξε η παρουσία του Συλλόγου μας, με δύο συνέδρους και 23 συνοδούς αφού συνδυάστηκε η γιορτή αυτή του εθελοντισμού και της προσφοράς, με μία τριήμερη εκδρομή στο όμορφο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.







Αξίζει να αναφερθεί επίσης η τιμητική διάκριση φέτος του Συλλόγου μας από την ΠΟΣΕΑ











και η συμμετοχή των δύο συνέδρων στα προεδρεία του συνεδρίου.







Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας.









Για δύο μήνες η Φλόγα της Αγάπης ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της χώρας μας και αφού φιλοξενήθηκε από 52 Συλλόγους και 21 Δήμους ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο μέρος απ΄ όπου πριν 17 χρόνια ξεκινούσε με δειλά βήματα ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας, στο όμορφο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.



Η Τελετή λήξης της 17ης Λαμπαδηδρομίας σήμαινε και την έναρξη των εργασιών της 30ης Αμφικτιονίας Συλλόγων & Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στο θέατρο "Αγγελος Σικελιανός", με τον καθιερωμένο αγιασμό.




Μετά από τους σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησε η πρώτη θεματική ενότητα με εισηγητή τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό.









Τιμητική διάκριση στον αείμνηστο Θεόδωρο Σπανό, Διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων  "Αγία Σοφία".








Η ημέρα έκλεισε με επίσημο δείπνο σε αίθουσα του Ξυλοκάστρου.







Εκεί ο Σύλλογος είχε την ευκαιρία να προσφέρει σ΄ όλους τους προσκεκλημένους ακανέδες  ΒΑΣΑΚΗ, προσφορά από τα καταστήματα Βασάκη, και να διαφημίσει το υπέροχο σερραϊκό προϊόν.





Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Σύλλογός μας με την παρουσίαση της δράσης του από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Νούλη









και τη βράβευσή του από την ΠΟΣΕΑ.






Ακολούθησαν οι εισηγήσεις σε 16 θεματικές ενότητες με αξιόλογους εισηγητές σε θέματα
 που αφορούν την αιμοδοσία στη χώρα μας.
Τιμήθηκαν επίσης ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργολίδας.





Οι εκδρομείς του Συλλόγου μας είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής. Το πρωί επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Παναγίας της Κορφιώτισσας σε υψόμετρο 730 μέτρων. Παρά τη δύσκολη με λεωφορείο διαδρομή, απόλαυσαν την καταπληκτική θέα.




Το απόγευμα γνώρισαν την Κόρινθο με τον Ισθμό και ήπιαν τον καφέ τους στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι.





Ο καλοκαιρινός καιρός επέτρεψε μάλιστα μερικούς τολμηρούς να βουτήξουν στα πεντακάθαρα νερά του Ξυλοκάστρου.






Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι Σύλλογοι και οι Φορείς είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω των τοποθετήσεών τους,






το προεδρείο με προεδρεύοντα τον κ. Αλέκο Τσελεπή συνέταξε το τελικό ψήφισμα της 30ης Αμφικτιονίας







και ο κ. Πρωτόπαπας Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΟΣΕΑ & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κήρυξε το πέρας των εργασιών και σήμανε τη λήξη της 30ης Αμφικτιονίας.


Για την ανάθεση της 31ης Αμφικτιονίας δόθηκε παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων έως τα τέλη του Δεκέμβρη, ενώ ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε από τους συνέδρους και το σώμα ως διοργανώτρια πόλη για την τελετή Αφής της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020,  το Κιλκίς, με διοργανωτή φορέα το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.




Οι σύνεδροι και οι συνοδοί, μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ορεινή Κορινθία και τα Τρίκαλα. Ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός, κυρίως το χειμώνα, με τους πετρόχτιστους ξενώνες και αρχοντικά, παραδοσιακά φαγητά και μαγευτική θέα, σε υψόμετρο 900 μ.









Και βέβαια επειδή όπου και να πάμε συναντούμε Τερπνιώτες, στα Τρίκαλα Κορινθίας είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με την κόρη του Νίκου Λ. Πασχαλούδη Βιβή και το σύζυγό της, που διατηρούν εκεί σπίτι, και να της μεταφέρουμε "τα δέοντα" από τον πατέρα της.







Μετά από ένα πλούσιο γεύμα στην παραλία του Ξυλοκάστρου,





περάσαμε την περίφημη γέφυρα του Ρίο και μέσω Ιονίας οδού και στη συνέχεια Εγνατίας οδού φθάσαμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.





Ήταν μία ακόμη πετυχημένη εκδρομή του Συλλόγου, κάπως διαφορετική, αλλά κατά γενική ομολογία αξιόλογη με πολλές εμπειρίες ...






























Δεν υπάρχουν σχόλια: