Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΡΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ


Μία ακόμη πετυχημένη ημερήσια εκδρομή για το Σύλλογό μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014. Με σύμμαχο τον καλό καιρό (η μέρα έμοιαζε περισσότερο ανοιξιάτικη) ξεκίνησε η μεγάλη παρέα από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Σκρα και τα λουτρά του Πόζαρ.





Νωρίς το πρωί φθάσαμε στο ιστορικό χωριό από το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Σκρά.








Ιδανική η ξενάγηση και πολύ ζεστή φιλοξενία στο χωριό τους από τον Πέτρο και την Ελένη Δήμτσα (δύο πολύ καλοί φίλοι του Συλλόγου).




Επισκεφθήκαμε το ενδιαφέρον ιστορικό μουσείο του Σκρά με τα κειμήλια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου,




το μνημείο των πεσόντων κατά τη μάχη του Σκρά και θαυμάσαμε την υπέροχη φυσική ομορφιά στην περιοχή με τους καταρράκτες  και τη Γαλάζια Λίμνη. Αξίζει πραγματικά ο κόπος να τα επισκεφθεί κάποιος.



Μετά από μία καταπληκτική διαδρομή μέσα από οξιές, δρυς, καστανιές και κερασιές, με όλα τα φθινοπωρινά "χρώματα", του όρους Πάικου, φθάνουμε στο μοναστήρι του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ. Σε μεγάλο υψόμετρο με υπέροχη θέα όλο τον κάμπο της Αλμωπίας αλλά και τις χιονισμένες βουνοκορφές της Τζένα και του Καιμακτσαλάν.




Μας υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής ο οποίος μας ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία του Μοναστηριού και την αξιόλογη αγιογράφησή του.








Επόμενος σταθμός τα γνωστά λουτρά του Πόζαρ. Μία ακόμη σπάνια ομορφιά της φύσης με τους καταρράκτες και τα ζεστά ευεργετικά για την υγεία νερά της.


Μεσημεριανό φαγητό με πολύ κέφι και χορό σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής και νωρίς το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Μετά από στάση στην Έδεσσα για απογευματινό καφέ και τις απαραίτητες φωτογραφίες στους φημισμένους καταρράκτες της φθάσαμε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι από υπέροχες εικόνες της ελληνικής φύσης και όλοι δήλωσαν παρόντες σε ανάλογες εξορμήσεις του Συλλόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: