Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

27η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη της Πτολεμαίδας από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής" στις 3 - 5 / 10 /2014.
Η 27η Αμφικτιονία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντα πρώτου Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Α και εμπνευστή του θεσμού της Αμφικτιονίας Γιώργου Σιμιγιάτου.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου η φλόγα της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας άναψε για τελευταία φορά το βωμό της Αγαπης στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαίδας, τερματίζοντας το 40ήμερο ταξίδι της σ΄ όλη την Ελλάδα όπου φώτισε τις καρδιές και σκόρπισε μυνήματα αγάπης και ανθρωπισμού. Στην τελετή λήξης συμμετείχαν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών και του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαίδας.
Παράλληλα σηματοδότησε την έναρξη της 27ης Αμφικτιονίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Πτολεμαίδας με την καθιερωμένη βράβευση από την ΠΟΣΕΑ σε μέλη της που έχουν να επιδείξουν αξιόλογη δραστηριότητα το 2013. Τιμήθηκαν οι Σύλλογοι :
 Σύνδεσμος ΑΙμοδοτών & δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας (Σ.ΑΙ.Ο.Σ.Μ.Υ) "Κωστάκης Μεσογίτης", Το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Καλύμνου " Ο Αγ. Παντελεήμων".
Τα θέματα που απασχόλησαν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν πολύ ενδιαφέροντα και δίκαια συγκέντρωσαν την προσοχή των συνέδρων.
Η παρουσία της δράσης της ΠΕΝΕΑ από τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο (Πρόεδρο), ο Μυελός των οστών από τον κ. Σπυριδωνίδη Αλέξανδρο (Επιστημονικό Υπεύθυνο ΚΕΔΜΟΠ Πάτρας), Το Ομφάλιο Αίμα από την κ. Εξαγοράρη Βασιλική (Δρ Βιολόγο του Γ.Ν.Παπανικολάου), ο Ιός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία από τον κ. Σταμούλη Κων/νο (Επιστ. Διευθυντή ΕΚΕΑ), το Ενιαίο Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών από τον κ. Τσανάκα Παναγιώτη (καθηγ. Ε.Μ.Π), η Δωρεά Οργάνων από την κ. Καλλέργη Ευθυμία (ΕΟΜ Β. Ελλάδος), Γιατί ο Αθλητισμός σε κάνει μακροβιότερο Αιμοδότη από τον κ. Χριστοδούλου Σάββα (καθ. φυσικής αγωγής), την ενημέρωση σχετικά με το φορολογικό κώδικα από τον φοροτεχνικό της ΠΟΣΕΑ κ. Αγγελίδη Απόστολο και η ορθή χρήση του διαδικτύου από την διδα Τσαουσίδου Κυριακή (Γ.Γραμματέα Γέφυρας Ζωής) ήταν πολύ ενδιαφέροντα θέματα που κάλυψαν το πρωινό του Σαββάτου.













Το απόγευμα ακολούθησαν οι ανακοινώσεις και τοποθετήσεις των Συλλόγων. Τις δράσεις του Συλλόγου μας ανέπτυξε ο Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων κ. Κώστας Θ. Τσίκαλας.
Την Κυριακή 5/10/14 εγκρίθηκε από τους συνέδρους το ΨΗΦΙΣΜΑ της 27ης Αμφικτιονίας και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ανακυρύχθηκε ο διοργανωτής Σύλλογος της 28ης Αμφικτιονίας και η πόλη που θα την φιλοξενίσει.Είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών Ν. Φθιώτιδος και η πόλη της Λαμίας. Σ΄΄ενα ιστορικό χώρο όπου πραγματοποιήθηκε κατά την αρχαιότητα η 1η Αμφικτιονία.

Ακολούθησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γ. Συνέλευσης της ΠΟΣΕΑ με την έγκριση του Διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του περασμένου έτους, του προυπολογισμού του επομένου έτους , την Έκθεση της Εξελεγτικής Επιτροπής και μία σειρά από 9 θέματα του Δ.Σ της Ποσεα προς έγκριση από τη Γ. Συνέλευση. Μεταξύ αυτών και η έγκριση διαφόρων Επιτροπών για την ευρυθμη λειτουργία της ΠΟΣΕΑ. Στην Επιτροπή Παιδείας εκλέχτηκε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου μας Κώστας Θ. Τσίκαλας.

Χαρακτηριστκά της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών :
Η κραυγαλέα ΑΠΟΥΣΙΑ των τοπικών αρχών , που σχολιάστηκε ......
Η για μία ακόμη φορά ΕΝΤΟΝΗ παρουσία του Συλλόγου μας αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσελεπής προήδρευσε σε δύο σημαντικά προεδρεία , αυτό της έγκρισης του Ψηφίσματος και της Γ. Συνέλευσης της ΠΟΣΕΑ, ο Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων κ. Τσίκαλας Θ. Κώστας ανέπτυξε τις δράσεις του Συλλόγου μας και εκλέχτηκε στην Επιτροπή Παιδείας της ΠΟΣΕΑ και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Νούλης ανέπτυξε τις δράσεις της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσ/νίκης. 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: