Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ





ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

« Τραγούδια  φεγγάρια σε καιρούς σκοτεινούς…»
Η μουσική σίγουρα  μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο, να γίνει φώς και να φωτίσει την γκρίζα καθημερινότητα, να δώσει αξία στη στιγμή και να μας θεραπεύσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό είναι κάτι που ο λαός μας το γνωρίζει από την αρχαιότητα και δεν αποτελεί είδηση. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και να αφεθούμε στην μαγεία της.
Αυτό προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και αγάπη, ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου και υπάρχουν πολλοί  που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το καταφέρνουν σε κάθε τους κοινή εμφάνιση. 
Οι δύο καλλιτέχνες, με την γνωστή τους ευαισθησία και την εξαιρετική τους ερμηνεία προτείνουν στους φίλους του τραγουδιού μια μουσική περιπλάνηση στα πιο όμορφα τοπία της μουσικής δημιουργίας, αλλά και στα δικά τους ξεχωριστά κομμάτια. Μια περιπλάνηση που εκκινεί από την περίοδο του Νέου Κύματος, για να περάσει στην έντεχνη μπαλάντα και από εκεί στη γοητευτική ατμόσφαιρα σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα: Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αναστασίας Μουτσάτσου, τραγούδια κορυφαίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, υπέροχα κιθαριστικά ντουέτα με τον κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν, αλλά και απρόσμενες διασκευές, συνθέτουν ένα μοναδικό ηχητικό πανόραμα...


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
 Ο Ηλίας Λιούγκος και η   Σοφία Αβραμίδου παρουσιάζουν φέτος τα τραγούδια της Ρωμαϊκής και Λαϊκής Αγοράς του Μάνου Xατζιδάκι
 Ο Ηλίας, μετά από 20 χρόνια συνεργασίας φιλίας και μαθητείας με το Μάνο Χατζιδάκι και η Σοφία με τη σύγχρονη ματιά και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της,  αναλαμβάνουν να σας μεταφέρουν την ακριβή ατμόσφαιρα και το μεγαλείο αυτών των τραγουδιών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογές από την “Ρωμαϊκή και “Λαϊκή Αγορά” του Μάνου Χατζιδάκι. Σκόρπια τραγούδια κυρίως απ’ τον κινηματογράφο και το θέατρο   που εντάχτηκαν στους δύο κύκλους και δισκογραφήθηκαν με τις φωνές των: Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Έλλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα.


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η Έλλη Πασπαλά, η μοναδική τραγουδίστρια που έχει δοκιμαστεί σε ένα τόσο διευρυμένο ρεπερτόριο από ρεμπέτικα έως blues κι από Χατζιδάκι έως Jazz , συναντά τουςAPURIMAC επί σκηνής σε ένα απρόσμενο πρόγραμμα  με χαρούμενη λικνιστική ατμόσφαιρα και λατινοαμερικάνικο χρώμα.
Ένα φωτεινό ταξίδι με τραγούδια από το Πόρτο Ρίκο στην Αργεντινή κι από την Κούβα στις «Μπραχάμες» σε ρυθμούς rumba, mambo, son , tango, cha cha και bachata. Οι γνωστές επιτυχίες της ‘Ελλης έχουν δισκευαστεί σε latin mood και αντίστοιχα η Έλλη συμπράττει  στις επιτυχίες των APURIMAC.
 Οι APURIMAC είναι το πιο δημοφιλές Λατιναμερικάνικο συγκρότημα εν Ελλάδι όπου συμπράτουν Έλληνες και Λατίνοι.
Παίζουν οι μουσικοί: Daniel Armando (κρουστά, ινδιάνικα πνευστά, κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Βαρελάς (μπάσο), Pedro Fabin Cordova (κρουστά, ινδιάνικα πνευστά και έγχορδα, φωνή), Μάκης Παπαγαβριήλ (κιθάρα, κρουστά, φωνή), Σταύρος Λίνος (πλήκτρα, κρουστά), Δημήτρης Καραγιάννης (άλτο, σοπράνο, τενόρο, σαξόφωνο, κρουστά), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα, κρουστά)

Ώρα έναρξης: 21:30   Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης: Ταμείο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δε-Πα 10.00-14.00 & 18.00-22.00), Ταμείο Κ.Ο.Θ. (Εκδοτήριο πλ. Αριστοτέλους, Δε-Τε-Σα 10.00-15.00 & Τρ-Πε-Πα 10.00-14.00 & 17.00-21.00) & στο Καφέ-Μπαρ Σάρωθρον (Λαδάδικα).


Δεν υπάρχουν σχόλια: