Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ" ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Λ. ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗ


Το νέο βιβλίο του Νίκου Πασχαλούδη "Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ Η ζωή στο αγροτικό περιβάλλον της Νιγρίτας και των χωριών της Βισαλτίας" το οποίο προανήγγειλε ο συγγραφέας κατά την τελετή βράβευσής του από το Σύλλογό μας στις 10 Φεβρουαρίου, ήδη από σήμερα κυκλοφορεί. Με τις άοκνες προσπάθειες του Δημήτρη Δάπη, πρώην Δημάρχου Νιγρίτας, ο οποίος αξίζει θερμά συγχαρητήρια, τελικά παραδίδεται στον αναγνώστη.
Ανάμεσα στους εκδότες του βιβλίου είναι και ο Σύλλογός μας που πάντα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες για τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας Πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Το βιβλίο με 526 σελίδες είναι ένας θησαυρός και περιλαμβάνει στοιχεία από τη ζωή στη Βισαλτία του χθες ( κατοικία, οικογένεια, ήθη και έθιμα γάμου αρραβώνα, γέννησης, βάπτισης, σαράντισμα, πανηγύρια, φυσικό περιβάλλον, αγροτική ζωή καλλιέργειες, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, τρόφιμα, λαϊκές δοξασίες, γλωσσάρι).     
Στοιχίζει 15 ευρώ και μπορείτε να το προμηθεύεστε από το Σύλλογό μας και τους άλλους φορείς που το εξέδωσαν δηλαδή τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας, το Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Νιγριτινών & Βισαλτινών Αττικής και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: