Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2012

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

Ποντιακό Θέατρο. Θεατρική Ομάδα «ΕΡΑΣΤΕΣ"
«Χαράν' τα στεφανώματα» του Νάκου Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιδηρόπουλος
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125), ώρα 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Κυπριακή βραδιά
Ημέρα αφιερωμένη στο διαμάντι της Ανατολικής Μεσογείου, έναν τόπο-σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, με πανάρχαια ιστορία και πολιτισμό και ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.
Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας συμμετέχουν στη φετινή Βαλκανική Πλατεία με μία ημέρα αφιερωμένη στο νησί της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει χορούς από το συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, κυπριακό παραδοσιακό μουσικό σχήμα, μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου και τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας τοπίων με τίτλο «Η όμορφη Κύπρος – Ιστορία και Πολιτισμός» που υλοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας .
-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Νεανική βραδιά «ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ»
Τα τελευταία 8 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - άμεσος ελληνικός στίχος - συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη reggae που παίζουν κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις τις Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν την δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (groundation,dub inc κ.α..). Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε. Τον Ιούνιο 2012 κυκλοφόρησαν νέο δίσκο με τίτλο «Pressureality». Η μπάντα θα παρουσιάσει το νέο δίσκο «Pressureality» όπως επίσης παλαιότερα κομμάτια και διασκευές.
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 21:00 - Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Συναυλία της Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία - αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή για την ενίσχυση των σκοπών της δωρεάς οργάνων
Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσει μια συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο Θεσσαλονικιό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Ανδρέας Καρακότας, ενώ την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Κοσμίδης.
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Μπουλούσης.
-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 21:00 - Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ με θέμα « Οικονομική κρίση – Πολιτικοστρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή μας- Κίνδυνοι για την ειρήνη»
Ομιλητές: Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Νίκος Ζώκος, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης, Παντελής Σαββίδης, Δημοσιογράφος
-Εκθεσιακός χώρος (Περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 20:00

Συναυλία - «Σμυρνέϊκο μινόρε»
Γλυκερία - Dilek Koc - Αρετή Κετιμέ
Ένα μουσικό οδοιπορικό με ethnic χαρακτήρα και μοναδικές ερμηνείες μας ταξιδεύει στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά.
Η Γλυκερία, αυθεντική ερμηνεύτρια αυτού του είδους, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Μαζί της η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc, γνώστης των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας-Τουρκίας. Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ, λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού που καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι.
Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τις φωνές των τριών ερμηνευτών. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, νέι, φλογέρες, κανονάκι και ο μεγάλος σολίστ του ακορντεόν Λάζαρος Κουλαξίζης, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιάτικο άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), ώρα 21:00 - Τιμή Εισιτηρίου: 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια: