Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Στην πόλη του Αμαρουσίου άναψε χθες η Φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα ταξιδέψει από άκρο σε άκρο στη χώρα μας, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπό μας και θα καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Καναλάκι Πρεβέζης, όπου και θα ανάψει ο βωμός για την έναρξη της 25ης Αμφικτυονίας Εθελοντών Αιμοδοτών .
Στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 6:00 το απόγευμα, τη Φλόγα παρέλαβε ο 1ος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.
Ακολούθως, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να αποδίδει τιμές, σε πομπή εθελοντές αιμοδότες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων πορεύτηκαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου άναψε ο βωμός, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Τη Φλόγα, με προορισμό το Ξυλόκαστρο, παρέλαβαν εκπρόσωποι του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας, που είναι και οι εμπνευστές του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας, για να ξεκινήσει το ταξίδι της σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων φέτος για πρώτη φορά  (21/9 στην Κόνιτσα, στις 22/9 στο Αργυρόκαστρο και στις 23/9στα Τίρανα)
Από το χωριό μας θα περάσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, τις Σέρρες τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος διοργανωτής για το χωριό μας είναι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για τη Νιγρίτα ο Ορειβατικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ.
Στην πόλη των Σερρών την ευθύνη έχει η Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών και  τη φλόγα θα μεταφέρουν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών και εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Μακεδονίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων και τη φλόγα θα μεταφέρουν λαμπαδηδρόμοι των Συλλόγων μελών της, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Μακεδονίας και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: