Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη Ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία στην Τερπνή, από το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Σερρών.
Οι Τερπνιώτες εθελοντές αιμοδότες για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και "έτρεξαν" να προσφέρουν ΖΩΗ στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό τους.
Το όριο των 50 φιαλών επετεύχθη και θα το ξεπερνούσαμε κατά πολύ αν ορισμένοι εθελοντές, για λόγους υγείας, μπορούσαν να αιμοδοτήσουν.
Το παρήγορο και ελπιδοφόρο μήνυμα είναι οτι πέραν από τους μόνιμους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι πάντοτε δίνουν το παρόν τους, ανταποκρίθηκαν πολλοί νέοι σε ηλικία αιμοδότες, δημιουργώντας με τον τρόπο τους εναν δυναμικό πυρήνα που εγγυάται το μέλλον του τερπνιώτικου αιμοδοτικού κινήματος.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία μικρών παιδιών που γνώρισαν, κοντά στο μπαμπά και τη μαμά τους, την διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σίγουρα θα αποτελέσουν τη μελλοντική γενιά των αιμοδοτών της Τερπνής και αποτελεί μία απόδειξη οτι οι Τερπνιώτες πλεον είναι συνειδητοποιημένοι αιμοδότες γιατί γνωρίζουν τη μεγάλη τους προσφορά, και προσπαθούν να το μεταδώσουν και στα παιδιά τους.
Αξίζουν όλοι τους θερμά συγχαρητήρια!!!!

Ευχαριστούμε θερμά τη γιατρό Κατερίνα Τζιούρα και το συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών (νοσηλεύτριες Υφαντίδου Βασιλική, Ζηλιαχόβαλη Ζωή) και τον οδηγό Τσέλιο Γιάννη για την άψογη συνεργασία. Σε ανταπόδοση των υπηρεσιών τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους χάρισε από ένα βιβλίο "ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα".


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στο Συλλογο

Ανώνυμος είπε...

Είναι εξαιρετική κίνηση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δραστήριο σύλλογό μας. Μου γεννήθηκε μια απορία και θα ήθελα να σας την πω. Στη Θεσσαλονίκη δεν κάνετε αιμοδοσία; Μόνο στην Τερπνή; Δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω ονόματα από Θεσσαλονικείς. Αυτοί δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί; Για να τους παρακινήσετε θα πρότεινα το αίμα της Τερπνής να μένει στο χωριό και για τη Θεσσαλονίκη να δίνουν οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι σωστό αυτό που λέω; Η κατάσταση με τους ανύπαρκτους Θεσσαλονικείς αρχίζει και με εξαγριώνει. Παρακαλώ κύριε πρόεδρε θα ήθελα την απάντησή σας. Και μη μου μιλήστε για αποστάσεις στην πόλη και άλλα τέτοια ή ότι δίνεται το αίμα όπου χρειάζεται γιατί δεν δέχομαι τέτοιες απαντήσεις. Είμαι Τερπνιώτης δίνω αλλού αίμα γιατί έτσι ταίριαξε από χρόνια αλλά παρατηρώ από κοντά όσα συμβαίνουν.