Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΧΕΛΩΝΩΝ

" ΑΡΧΕΛΩΝ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο Τύπου
Θέμα:  Επτά χαρούμενοι αποχαιρετισμοί

Κάθε φορά που δεχόμαστε μια τραυματισμένη χελώνα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε και τη στιγμή που θα τις οδηγήσουμε και πάλι στο δρόμο προς την ελευθερία, το απέραντο γαλάζιο «σπίτι» τους.

Και να, λοιπόν, πώς ο αποχωρισμός μπορεί να γίνει χαρούμενο γεγονός, όταν μάλιστα είναι 7, ακόμα περισσότερο!

Από το ξεκίνημα του 2011 έχει καταγραφεί αυξημένος αριθμός εκθαλασσώσεων θαλάσσιων χελωνών σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς η προσέλευση στο μοναδικό Κέντρο Περίθαλψης, είναι αθρώα.

Ευτυχώς όμως που 7 αποθεραπευμένες θαλάσσιες χελώνες απελευθερώθηκαν τον Ιούνιο μετά από πολύμηνη θεραπεία στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η «Σμαρώ», η «Μαριλένα», η «Δαμασκηνιά», ο «Αριστοτέλης», ο «Νόντας», ο «Ανδρέας» και ο «Μάρκος» ήταν οι πρώτες επτά θαλάσσιες χελώνες που απελευθερώθηκαν φέτος από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και από τα στελέχη του Δικτύου Διάσωσης με την βοήθεια των φουσκωτών σκαφών του Aqua Divers Club .

Κάθε απελευθέρωση είναι ξεχωριστή για τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ. Για τους εθελοντές που φροντίζουν καθημερινά τις χελώνες που φιλοξενούνται στο ΚΔΘΧ, για τον υπεύθυνο Δικτύου Διάσωσης, Παύλο Τσάρο, που βλέπει τουλάχιστον 60 χελώνες τον χρόνο, να έρχονται και να φεύγουν αλλά και για τους επισκέπτες του ΚΔΘΧ και φίλους του ΑΡΧΕΛΩΝ. Ίσως κάθε φορά που λέμε αντίο σε μια χελώνα, να αισθανόμαστε μια μικρή ικανοποίηση και ταυτόχρονα μια επιπλέον ανάγκη να συνεχίσουμε το έργο μας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα κομμάτι της προστασίας της βιοποικιλότητας. Ίσως, πάνω στο καβούκι μιας χελώνας που απομακρύνεται, να βλέπουμε τις ελπίδες μας για ένα κόσμο συνολικά καλύτερο να ταξιδεύουν μαζί της και να διαδίδονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Πληροφορίες: 210-5231342 κα Έλλη Ταραμπέ
     Υπεύθυνος Κέντρου Διάσωσης: κος Παύλος Τσάρος 210 89 44 444


Δεν υπάρχουν σχόλια: