Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

2ΗΜΕΡH EKΔΡΟΜΗ 15- 16/06/2024 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΒΟΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ


7:00πμ   αναχώρηση από το γήπεδο του ΠΑΟΚ και την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα του Βενιζέλου)  με προορισμό το  Καρπενήσι  και ενδιάμεση στάση  στο   ΝΙΑΒΗ  (Λάρισα ) για καφεδάκι και πρωινό  .


Το Καρπενήσι βρίσκεται στο  Νομό Ευρυτανίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι και σε υψόμετρο 960 μέτρα, , μια πόλη 7000 περίπου κατοίκων, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων και εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής: αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες και παλιά σχολεία



 
Άφιξη στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

Προαιρετικά επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας.

Ελεύθερος  χρόνος στο Καρπενήσι  για  γνωριμία με την Πόλη

 


Προαιρετικά Βραδινό φαγητό σε  ταβέρνα με ζωντανή μουσική για το καθιερωμένο Τερπνιώτικο γλέντι.


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ


9:00    Πρωινό στο Ξενοδοχείο 

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε  την ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας.


Χιλιάδες πιστοί έρχονται στο ιστορικό μοναστήρι και σημαντικό προσκύνημα της Ελλάδας για χάρη της θαυματουργής, όπως θεωρείται, εικόνας της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. 


Σύμφωνα με τις επικρατέστερες παραδόσεις, έφτασε εδώ με θαυματουργό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας, στα χρόνια της εικονομαχίας . Είναι καλυμμένη με ασημένιο και χρυσό πουκάμισο το οποίο θεωρείται δώρο του Γ. Καραϊσκάκη. Σε απόσταση 300 μ. από τη μονή, σε βραχώδες ύψωμα, ξεχωρίζει ο κομψός πύργος με το ρολόι.


 Στην επιστροφή στάση στην παραλία του Βόλου για μεσημεριανό φαγητό . Άφιξη στη Θεσσαλονίκη βράδυ,  με τις καλύτερες εντυπώσεις . 


Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 90 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

* ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

* ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΒΕΤΙΑ *** ΜΕ ΠΡΩΪΝΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Σ΄ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕΧΡΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ .

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: