Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΕΡΓΙΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΟΒΡΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

 Μία ακόμη πετυχημένη εκδρομή του Συλλόγου. Με μεγάλη συμμετοχή (δύο λεωφορεία), με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πολύ καλή διάθεση περάσαμε κατά γενική ομολογία υπέροχα.


Πρώτος σταθμός η Βεργίνα και η ξενάγηση στους Βασιλικούς Τάφους σε δύο ομάδες. 




Έτσι είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το καφεδάκι μας εναλλάξ.




Στο καταπληκτικό Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, με μία εκπληκτική ξενάγηση, νιώσαμε υπερηφάνεια για τον αρχαίο μας πολιτισμό



Γνωρίσαμε τον Τάφο του βασιλιά Φίλιππου 


και τα αμύθητης αξίας κτερίσματα που βρέθηκαν όπως το χρυσό στεφάνι και τη χρυσή λάρνακα με το αστέρι της Βεργίνας.   





Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το νέο σύγχρονο Μουσείο 




που σε αντίθεση με τους Βασιλικούς Τάφους είναι λουσμένο στο φως και εκτίθενται ευρήματα από τα αρχαία ανάκτορα και την επίγεια ζωή των Μακεδόνων.

Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, με καταπληκτική θέα τον κάμπο της Βέροιας.


Εκεί μας περίμενε ο Ηγούμενος της Μονής ο οποίος μας ξενάγησε και μας μίλησε για το πλούσιο ιστορικό της, και τον Άγιο Μηνά τον ιατρό, τα ιερά λείψανα του οποίου βρίσκονται στη Μονή.



Το μεσημέρι φθάσαμε στο υπέροχο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, σ΄ ένα ειδυλλιακό τοπίο με πολλά νερά και αιωνόβια πλατάνια για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.


 Η εξυπηρέτηση του μαγαζιού άψογη η ευχάριστη διάθεση και η παρουσία παραδοσιακών οργάνων ανέβασε το κέφι στα ύψη και άρχισε ο χορός με πρωτεργάτες το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου.


Το απόγευμα μία ολιγόλεπτη στάση στην Ελιά της Βέροιας για καφέ και ρεβανί, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.


Όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι και έδωσαν υπόσχεση για την παρουσία τους στην επόμενη εκδρομή που Συλλόγου την Άνοιξη που θα είναι διήμερη ...






















Δεν υπάρχουν σχόλια: