Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ

 

Από το Κέντρο Αίματος του ΑΧΕΠΑ λάβαμε την παρακάτω επιστολή  για Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στη Δ.Ε.Θ



Αγαπητοί αιμοδότες

Οι γιορτινές ημέρες, σε συνδυασμό με την πανδημία covid-19 και συγκεκριμένα το κύμα της παραλλαγής όμικρον που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που αφήνει προσωρινά κάποιους αιμοδότες εκτός αιμοδοσίας, έχουν επιφέρει μεγάλη μείωση στα αποθέματα αίματος. Οι πάγιες ανάγκες όμως, όπως των ασθενών με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία), των ογκολογικών ασθενών, κτλ, δεν σταματούν ποτέ. Γι αυτό, ενθαρρύνουμε έντονα όσους αιμοδότες δεν νοσούν ή νόσησαν πρόσφατα από covid-19 να προσέλθουν αυτό το διάστημα!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ, η ΔΕΘ HELEXPO A.E και το Oloi Mazi Boroume «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργανώνουν δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, 09:00-14:00 στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (είσοδος από τη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, Πύλη Εμπορίου).

Για να δώσει κανείς αίμα, συστήνεται να κλείσει ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο 2313303403 (καθημερινές εργάσιμες 10-14/01/2022 ώρες 9:00-14:00).

Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορείτε με ασφάλεια και χωρίς κανένα κίνδυνο για τη δική σας υγεία να προσέρχεστε για αιμοδοσία.

Υπενθυμίζουμε πως μπορεί κάποιος να δώσει αίμα 28 ημέρες μετά από covid λοίμωξη.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσ/νίκης συνηγορώντας στην προσπάθεια που καταβάλλεται, καλεί ΟΛΟΥΣ του Τερπνιώτες και φίλους Εθελοντές Αιμοδότες να συμμετέχουν στην Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία, την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1/2022 στη ΔΕΘ συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αύξηση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και τον εμπλουτισμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: