Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΡΠΝΗ


Γιορτή του Αγίου Δημητρίου σήμερα και η Θεσσαλονίκη με την Τερπνή έχουν την τιμητική τους. Γιορτάζει ο πολιούχος τους Αγιος Δημήτριος.











Στη Θεσσαλονίκη ...



Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:30 και περίπου μία ώρα αργότερα ξεκίνησε η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων. Οι δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας έγιναν δεκτοί με τυμπανοκρουσίες.  


           


Στην Τερπνή ...

Οι τριήμερες εκδηλώσεις "Δημήτρια 2021" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής περιλάμβαναν :




την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στα προπύλαια του Ναού - Ιερό ευχέλαιο - Ιερά παράκληση του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.









τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό με αρτοκλασία







την Τρίτη 26 Οκτωβρίου Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . 








Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν  σ΄ όλο τον κόσμο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κεράσματα γλυκό κυδώνι, βρασμένα κάστανα και άλλα εδέσματα.







Τις εκδηλώσεις τίμησαν από το Σύλλογό μας ο π. Πρόεδρος και ταμίας του Συλλόγου κ. Αλέκος Τσελεπής και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Τσίκαλας.








Φωτογραφικό Υλικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: