Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 3ήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Τερπνή με την ευκαιρία εορτασμού του παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής.

Η δραστήρια Επιτροπή Πανήγυρης, ένα ζωντανό παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς, κατάφερε να φέρει σε πέρας το δύσκολο, πολύμηνο και κοπιαστικό της έργο για μία ακόμη χρονιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της παράδοσης για το χωριό μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλοι όσοι συνέβαλλαν στην  επιτυχία του.
Χρονολογικά οι εκδηλώσεις του πανηγυριού καταγράφονται ως εξής :

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 


Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια. Εμφάνιση χορευτικών τμημάτων, παραδοσιακό γλέντι με νταούλια, ζουρνάδες και φαγητό για όλο τον κόσμο. 








Συμμετείχαν τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής










και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.







Ο Σύλλογός μας συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις με το χορευτικό του και τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης αφού για το σκοπό αυτό ναύλωσε λεωφορείο.



Παρασκευή 3 Μαΐου 2019
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής. Υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, των εικονισμάτων από τη λιτανεία που πραγματοποιεί ο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας.


Τέλεση πρωινών αγωνισμάτων στη θέση Κουσίγιλο. Κατακλύστηκε ο χώρος από παιδιά όλων των ηλικιών που αγωνίστηκαν στην ποδηλατοδρομία, τρέξιμο






άλματα. Σχεδόν για όλους υπήρχε και ένα έπαθλο ..





Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή πάλη, γνωστή σ΄ όλους, η οποία χαρακτηρίζει το πανηγύρι και κατακλύστηκε ο χώρος της παλαίστρας με φιλάθλους απ΄ όλο το νομό και όχι μόνος.
Στην πάλη συμμετείχαν αθλητές απ΄ όλη τη Β. Ελλάδα και περιείχε τα πάντα.






Από αγώνες κοριτσιών







βράβευση του παλαίμαχου πρωτοπαλαιστή Τζαβάρα που πρωταγωνιστούσε παλιά στις παλαίστρες των πανηγυριών






μέχρι παραδοσιακή πάλη με κιουσπέτια.








Ο τελικός (το μπάσ(ι)) ανέδειξε ισόπαλους τους αθλητές από τον ίδιο Σύλλογο (Άγιο Γεώργιο Κ. Καμήλας) Κύδρο Ηλία και Γκότση Κων/νο  αφού δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να μοιραστούν το έπαθλο.




Σάββατο 4 Μαΐου 2019
Εκδήλωση - ομιλία στην αίθουσα της Κοινότητας Τερπνής για την αιμοδοσία με ομιλήτρια τη Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Τζιούρα Κατερίνα με θέμα : Αιμοδοσία, ένα δώρο ζωής.


Αν και περιμέναμε περισσότερο ακροατήριο έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος και τέθηκαν ερωτήσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αιμοδοσία.


Το απόγευμα έκλεισαν τις 3ήμερες εκδηλώσεις οι ιπποδρομίες στη θέση Κουσίγιλου. Στην κούρσα των 1000 μέτρων νικητές αναδείχθηκαν οι ιδιοκτήτες Στέργιος Γκέντσικας από το χωριό μας και Χατζητόλιος Χρήστος από τη Νιγρίτα.



Για μία ακόμη φορά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή του πανηγυριού και στο πλήθος των εθελοντών που συνέβαλαν στην απόλυτη επιτυχία των εκδηλώσεων. Και του χρόνου ....












































































Δεν υπάρχουν σχόλια: