Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ "ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ"


Μία υπέροχη παραδοσιακή βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου όσοι παραβρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με αφορμή την 106η Επέτειο της μάχης στα "Πλατανούδια" Τερπνής.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Νούλης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της νικηφόρου έκβασης της μάχης στα Πλατανούδια και αφιέρωσε την παραδοσιακή βραδιά στους ήρωες νεκρούς της μάχης αλλά και στον τερπνιώτη παραδοσιακό τραγουδιστή Οδυσσέα Διαμαντή που αποχαιρέτισαν συγγενείς και φίλοι στην Τερπνή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Τσιαπακίδης ο οποίος πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς στη μάχη Πλατανούδια.



Για το μουσικό σχήμα "Επιμένουμε παραδοσιακά" μίλησε ο κ. Δημήτρης Δάπης, ο οποίος μας γνώρισε όλους τους συντελεστές του, τραγουδιστές και μουσικούς.






Το θαυμάσιο μουσικό σχήμα "Επιμένουμε παραδοσιακά" έκανε ένα σεργιάνι στην ανεξάντλητη μουσική μας παράδοση με μακεδονικά τραγούδια και όχι μόνον.





Τραγούδησαν ο  Γούναρης Αστέριος από τη Νιγρίτα









Καράπαλης Χαράλαμπος από τη Νιγρίτα












Καταρτζής Μίμης από τη Βέργη








Κουντουράς Νάσος από το Σιτοχώρι








Ρόκας Παναγιώτης από τη Νικήσιανη











και ο Τσαλαπάτης Κωνσταντίνος από Σέρρες.









Στο τέλος όλοι οι τραγουδιστές μαζί τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και καταχειροκροτήθηκαν.






Ο Σύλλογος πρόσφερε σ΄ όλους τους συντελεστές της συναυλίας το βιβλίο του Νίκου Λ. Πασχαλούδη που εξέδωσε πρόσφατα "Οι Λαζαρίνες της Βισαλτίας"


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νίκος Ζεϊμπέκης Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Τσιαπακίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών & υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Σαμαράς,  ο Πρόεδρος Αδάμ Σταμπουλής και αντιπροσωπεία του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών κ. Τούλα Μουτσίδου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Βαγενάς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χαρούπας και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρας κ. Θόδωρος Καμπούρης , αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γαζωραίων Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: