Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις στο χωριό μας, με την ευκαιρία της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής.
Κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο πανηγύρι των τελευταίων ετών. Σ΄ αυτό συνετέλεσαν ο υπέροχος καλοκαιρινός καιρός και η άριστη οργάνωση από την Επιτροπή πανήγυρης.
Η πολυάριθμη επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο Στάθη Μπλιόγκαρα και πολλά νέα παιδιά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που κατέκλυσε κυριολεκτικά τους χώρους των εκδηλώσεων.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα :
Την Πέμπτη 12/4/2018 εψάλει πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια. Ακολούθησε στον ανακαινισμένο χώρο της παλαίστρας Πολιτιστικό πρόγραμμα με την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου μας.




Συμμετείχαν επίσης και τα χορευτικά του Συλλόγου Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.




Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με νταούλια και ζουρνάδες απ΄ όλο τον κόσμο. Την παρουσίαση του Πολιτιστικού προγράμματος έκανε η δημοσιογράφος κ. Βούλα Αγκαθά Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.







Αξίζει να σημειωθεί οτι η Επιτροπή φρόντισε να προσφέρει 1200 μερίδες φαγητού σ΄ όλους τους παρευρισκομένους.




Ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο παρεκκλήσι. Μετά την καθιερωμένη διέλευση των εικονισμάτων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας, έλαβαν μέρος τα αγωνίσματα στο "κουσίγιλου".





Ένα πολύ όμορφο και παρήγορο θέαμα με τον αγνό αθλητικό ανταγωνισμό 90 και πλέον παιδιών που είχαν ως σκοπό τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα.



Στις πολλές κούρσες που δημιουργήθηκαν ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο, είδαμε ποδηλατοδρομίες, τρέξιμο, άλμα εις μήκος, σφαίρα.




















Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πάλη, η οποία βέβαια χαρακτηρίζει κάθε τοπικό πανηγύρι. Συμμετείχαν 40 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα.





Στον τελικό "μπάσ(ι)" αγωνίστηκαν οι Ιμπίς  Νιαζή    από το "Δημοκρίτειο" Σύλλογο Κομοτηνής και Κύδρος Ηλίας από την Κ. Καμήλα με τελικό νικητή τον πρώτο.



Η τρίτη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τη διεξαγωγή των ιππικών αγώνων στο "κουσίγιλου" που επίσης χαρακτηρίζουν το πανηγύρι της Τερπνής. Πραγματοποιήθηκαν κούρσες των 1000, 1400 και 1800 μέτρων. Συμμετείχαν 20 άλογα από την Νιγρίτα και περιοχές της  Β. Ελλάδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ΄ όλα τα δραστήρια μέλη της Επιτροπής Πανήγυρης. Αναδεικνύουν κάθε χρόνο περισσότερο το πανηγύρι της Τερπνής και το κατατάσσουν πλέον στα πρώτα πανηγύρια της περιοχής.














































Δεν υπάρχουν σχόλια: