Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ



Μία υπέροχη ημερήσια εκδρομή, "προσκύνημα στα πάτρια", πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας χθες Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.






Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το πρωί (συνεχή βροχή), η μεγάλη παρέα των Τερπνιωτών & φίλων της Θεσ/νίκης συνάντησαν επίσης τερπνιώτες και φίλους από Σέρρες και Καβάλα και εκκλησιάστηκαν μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών.




Το αξιόλογο μοναστήρι του Νομού Σερρών το οποίο βρίσκεται σ΄ ένα φυσικό χώρο απείρου κάλους και με την πρόσφατη ανακαίνιση, ύστερα από την τελευταία πυρκαγιά, έγινε πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού.






Ξεναγηθήκαμε στους ανακαινισμένους μουσειακούς χώρους της Μονής






και δεχθήκαμε τη ζεστή φιλοξενία των μοναχών με τον καφέ και το χειροποίητο λουκουμάκι.
Η ηγουμένη Φεβρωνία μας υποδέχθηκε με θερμά λόγια και ο Πρόεδροςτου Συλλόγου κ. Τσελεπής της πρόσφερε το βιβλίο "Η ΤΕΡΠΝΗ" που θα κοσμεί πλέον την πλούσια βιβλιοθήκη της Μονής.



Μία μικρή γεύση από τον Αη Γιάννη Σερρών πήραμε αφού η βροχή δεν μας επέτρεψε να παραμείνουμε περισσότερο. Η απαραίτητη στάση στην Πλατεία Ελευθερίας για την προμήθεια ακανέδων και το μεσημέρι φθάσαμε στη Νιγρίτα για μεσημεριανό φαγητό που εξελίχθηκε σ΄ ενα τρικούβερτο γλέντι.





Η υπέροχη ορχήστρα της ταβέρνας "Παραμύθι" του συγχωριανού μας Γιώργου Τότα απογείωσε το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.







Τελικός προορισμός η γενέτειρα Τερπνή και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΑΛΚΜΗΝΗ"







στην ειδυλλιακή  τοποθεσία "Πεύκα" Τερπνής με θέα όλο τον κάμπο των Σερρών.





Μας υποδέχθηκαν θερμά ο κ. Δημήτρης Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Αλκμήνη και την κόρη του Μαρία μαζί με το προσωπικό και τους ενοίκους της Μονάδος.







Ο Πρόεδρος πρόσφερε στον κ. Αναστασιάδη μία εικόνα της Παναγίας









και την κυρία Αλκμήνη ένα λάβαρο του Συλλόγου σε ανάμνηση της επίσκεψής μας.







Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους με αντιπροσωπευτικό τμήμα της χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά








και του χορευτικού τμήματος με χορούς της Μακεδονίας και της Θράκης.







Ήταν μία ξεχωριστή νότα που πρόσφερε αγάπη και χαρά στους ηλικιωμένους.







Η κυρία Μαρία Αναστασιάδη μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα που ακολουθεί η Μονάδα στους ηλικιωμένους και μας ξενάγησε στου χώρους της.




Μετά την πολύ ζεστή φιλοξενία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Αλκμήνη", η απαραίτητη στάση στην Πλατεία της Τερπνής για την προμήθεια γλυκών (πονηρά, καριόκες κ.λ.π) και επιστροφή νωρίς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.



Ήταν μία ακόμη  πετυχημένη εκδρομή του Συλλόγου και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην επόμενη διήμερη εκδρομή.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: