Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα, την Παρασκευή 27/10/2017, την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το 2018 στην πόλη Pyeongchang της Ν. Κορέας.
Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην Πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού Πολιτισμού στην Τούμπα και την υποδέχθηκαν αντιπροσωπείες σχολείων τη; Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης,  Αθλητικών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων της Τούμπας, μεταξύ των οποίων και
αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας με τους Μπαμπατζιάνη Βασίλειο, Κουρκουλάκη Κώστα, Ιωσηφίδου Χαρίκλεια και  Ψωμαδέλη - Πολίτη Μαριάνθη.









Το βωμό άναψε με τη Φλόγα ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. Ακολούθησε έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ελλάδος και Ν. Κορέας.




Χαιρετισμούς απηύθυναν

ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας







ο εκπρόσωπος των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γιουνγκ Χον








ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Τσιαπακίδης









και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης.







Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων και ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.







Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  και υποψήφια για την Προεδρία του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιάννης Σαρίδης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, ο π. υπουργός κ. Γιώργος Ορφανός, ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσ/νίκης κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια η Φλόγα μεταφέρθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης  όπου έγινε ανάλογη τελετή υποδοχής, με τον κ. Στέλιο Αγγελούδη (Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) να ανάβει το βωμό.






Τελικά κατέληξε στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Ν. Παραλία όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Φλόγας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Φλόγα  διανυκτέρευσε στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και συνέχισε την επομένη το ταξίδι της στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Ακρόπολη στις 30 Οκτωβρίου. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην Επιτροπή "PyeongChang 2018" θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 31 Οκτωβρίου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: