Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ - ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ

Μία ακόμη πετυχημένη ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Προορισμός μας αυτή τη φορά η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας καθώς και η Δράμα και η Καβάλα. Με σύμμαχο μια ιδανική μέρα για εκδρομή ξεκίνησε η μεγάλη μας παρέα να γνωρίσει υπέροχους τόπους της πατρίδος μας με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πλούσιο θρησκευτικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Πρώτος σταθμός, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας που βρίσκεται στον Νομό Σερρών στα όρια με το νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στις πλαγιές του  Παγγαίου όρους. Ένα καταπληκτικό μοναστήρι κτισμένο σε μία υπέροχη θέση με εξαιρετική θέα, πεντακάθαρο, φιλόξενο και πνιγμένο μέσα στο πράσινο και στα λουλούδια. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε το καφεδάκι μας καθώς και μελομακάρονα που φτιάξανε οι μοναχές και μας τα προσέφεραν απλόχερα μέσα στο φιλόξενο αρχονταρίκι της μονής. Εκεί μπορέσαμε να ενημερωθούμε εκτενώς για το ιστορικό της μονής το οποίο ξεκινά στα βάθη των αιώνων και σύμφωνα με τις παραδόσεις το κάνει το αρχαιότερο μοναστήρι της Ελλάδος. Στο μοναστήρι σώζεται η Αχειροποίητος Εικόνα της Θεοτόκου και η παράδοση αναφέρει ότι είναι μια από τις εικόνες του Αποστόλου Λουκά, αν και εικόνα του Αποστόλου, η αποτύπωση πάνω στο ξύλο έγινε με θαυμαστό τρόπο από την ίδια την Θεοτόκο.
Επόμενος προορισμός μας η επίσκεψη στην πόλη της Δράμας και συγκεκριμένα τα νερά της Αγίας Βαρβάρας όπου γευματίσαμε. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τα νέας εσοδείας κρασιά της Τερπνής αφού αρκετοί Τερπνιώτες που συμμετείχαν στην εκδρομή είχαν μαζί τους κρασιά και κεράσανε τους συμμετέχοντες στην εκδρομή.

Τελευταίος μας προορισμός η όμορφη πόλη της Καβάλας. Στην αρχή ανεβήκαμε στην παλιά πόλη και απολαύσαμε την καταπληκτική θέα από την εκκλησία της Παναγίας. Στην συνέχεια κατεβήκαμε στο λιμάνι όπου δόθηκε χρόνος για βόλτα και για τον απογευματινό μας καφέ. 
Αργά το απόγευμα πήραμε το δρόμο του γυρισμού στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: