Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και φίλοι αποχαιρέτησαν τον πρόεδρο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί στον Κώστα Μπάγκαλα, τον άνθρωπο που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για περισσότερο από 30 χρόνια, ως πρόεδρος της Κοινότητας Τερπνής και στη συνέχεια ως δημοτικός σύμβουλος Νιγρίτας και Βισαλτίας.
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος και συμμετείχαν οι ιερείς του χωριού π. Παναγιώτης και π. Αυγουστίνος. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από κόσμο, καθώς και ο προαύλειος χώρος. Σύσσωμο το χωριό συνόδευσε τον πρόεδρό του στην τελευταία του κατοικία, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βισαλτίας και πολλοί αιρετοί προηγούμενων διοικήσεων. Για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν στην Τερπνή η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρ. υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο πρ.βουλευτής Κώστας Τσιπλάκης, ο βιομήχανος Δημήτριος Αναστασιάδης, η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, οι πρώην δήμαρχοι της περιοχής Νίκος Βλαδίκας και Δημήτρης Καλαϊτζής, ο διευθυντής του δήμου Βισαλτίας Μιχάλης Καρτερός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Παύλος Αραμπατζής, ο πρ. διευθυντής της ΕΑΣ Βισαλτίας Αδάμ Σταμπουλής, ο πρ. νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Σφελινιώτης, τα μέλη των διοικήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι ακόμη.
Το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Κώστα Μπάγκαλα, ενώ στον επικήδειο λόγο της η δήμαρχος Αγνή Δουβίτσα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο, η πορεία του οποίου σημάδεψε την πολιτική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου. Αγαπημένε μας πρόεδρε, συνάδελφε Κώστα, ξεχώριζες για πολλά, αλλά κυρίως για τη δύναμή σου, την κρίση σου και την αγάπη σου για τον τόπο σου. Κέρδισες δίκαια, με πολλή δουλειά, την εκτίμηση και το σεβασμό των συμπολιτών σου, των συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών. Πρώτος έδινες το παράδειγμα της συμμετοχής στα κοινά και διαρκώς παρότρυνες και ενθάρρυνες ειδικά τους νέους του τόπου κι αρκετούς ενέπνευσες για να αποτελέσουν κι οι ίδιοι ενεργοί πολίτες. Η δράση σου μας υποχρεώνει να υποκλιθούμε. Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα, για τη διαδρομή σου για τη δράση σου. Σε αποχαιρετούμε σήμερα με αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού. Καλό σου ταξίδι, Κώστα».
πηγή : Βούλα Αγκαθά, Σερραϊκό Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: