Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη διήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου 2016 στο Νυμφαίο, Καστοριά, Πρέσπες, Φλώρινα.
Με πολύ καλό καιρό και με πολύ διάθεση ξεκίνησε η μεγάλη παρέα από την Πλατεία Αριστοτέλους.


Μετά την απαραίτητη στάση για τον πρωινό καφέ, φθάσαμε στο πανέμορφο χωριό του Νυμφαίου το οποίο πλέον αποτελεί τουριστικό προορισμό μετά την πλήρη αξιοποίησή του. Πανέμορφα πετρόχτιστα σπίτια με λαμαρινένιες σκεπές, στενά πέτρινα δρομάκια και κρυστάλλινα νερά συνθέτουν την πρώτη εικόνα του Νυμφαίου. Επισκεφθήκαμε τη Νίκειο Σχολή που κτίστηκε το 1928 και σήμερα στεγάζει το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, καθώς επίσης πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό του χωριού και μουσείο.





Μερικοί ( δυστυχώς όχι όλοι) είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο δάσος και να μάθουν περισσότερα για την καφέ αρκούδα.



Επόμενος σταθμός ο λιμναίος οικισμός του Δησπηλιού της Καστοριάς, που μας ταξίδεψε πίσω στη νεολιθική εποχή (από 5800 π.χ μέχρι το 3000 π.χ) με τις λιμναίες καλύβες και τις αναπαραστάσεις της ζωής των αρχέγονων ανθρώπων.
Το μεσημέρι απολαύσαμε το γεύμα μας σε μία υπέροχη ταβέρνα παραλίμνια με θαυμάσια θέα της λίμνης της Καστοριάς.

Αφού τακτοποιηθήκαμε και ξεκουραστήκαμε για λίγο στο ξενοδοχείο , κάναμε μία απογευματινή βόλτα παραλίμνια μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας και καταλήξαμε στην ταβέρνα για το καθιερωμένο σε κάθε διήμερη εκδρομή τέρπνιώτικο γλέντι.




Η υπέροχη ορχήστρα του κέντρου άναψε το κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να γλεντήσουμε μαζί με το φίλο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Καστοριάς κ. Γιώργο Καλέση




Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε μετά το πλούσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στις Πρέσπες και στο γραφικό χωριό των Ψαράδων, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου με την περίφημη εκκλησία του και το μεσημέρι καταλήξαμε στη Φλώρινα για το μεσημεριανό γεύμα.

Εδώ είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε συμπατριώτες μας Τερπνιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας όπως ο πατέρας Αθανάσιος Σιαμάκης και ο Σπυρούδης Δ. Σπύρος.

Μετά από έναν απογευματινό καφέ στην όμορφη Έδεσσα με τους καταρράκτες της, φτάσαμε νωρίς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, φορτωμένοι με όμορφες εικόνες κι εμπειρίες, δίνοντας την υπόσχεση να επαναλαμβάνονται πιο συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες του Συλλόγου..




Δεν υπάρχουν σχόλια: