Κυριακή 17 Απριλίου 2016

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


Ένα υπερθέαμα είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν χθες Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Καυταντζόγλειο στάδιο, στην 1η Συνάντηση των χορευτικών των Μακεδονικών Πολιτιστικών Συλλόγων & Φορέων, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Μία πανδαισία χρωμάτων με τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές των διαφόρων περιοχών, αλλά και ήχων με τα χαρακτηριστικά νταούλια, ζουρνάδες, χάλκινα , γκάϊντες, κλαρίνα, μακεδονικές λύρες ...τόνισαν τη Μακεδονική μας καταγωγή και μας έκαναν περήφανους.





143 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, 40 μουσικοί και 3200 χορευτές ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.




Σ΄ αυτή τη συνάντηση βέβαια δε μπορούσε να απουσιάζει και ο Σύλλογός μας με το χορευτικό του συγκρότημα. Συμμετείχε στην πολυάριθμη ομάδα των Σερραίων , με τις παραδοσιακές φορεσιές των Σερρών.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι εμπνευστές αυτής της μεγαλειώδους εκδήλωσης. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο, το Σερραίο Γιώργο Τάτσιο, για την άψογη διοργάνωση. Μία εκδήλωση τέτοιου μεγέθους, απαιτεί τη συνέργεια πολλών παραγόντων, κυρίως εθελοντών.


Μπράβο σε όλους!!! Να ευχηθούμε η εκδήλωση να γίνει θεσμός ...














Δεν υπάρχουν σχόλια: