Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥΓιορτάστηκε και φέτος στις 16 Αυγούστου το Άγιο Μανδήλιο στην ομώνυμη περιοχή του χωριού μας.Μία γιορτή λιτή και ... ήσυχη χωρίς εκδηλώσεις και μουσικές μπάντες. Ακόμη και τα υπαίθρια καφενεία φέτος ήταν ελάχιστα (3) σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τα οποία όμως γέμισαν κόσμο την παραμονή.


Την παραμονή 15 Αυγούστου εψάλει πανηγυρικός εσπερινός από τους ιερείς του χωριού μας και τελέστηκε αρτοκλασία από το Σύλλογο , υπέρ υγείας του Δ.Σ του Συλλόγου και των απανταχού Τερπνιωτών.Δυστυχώς με ελάχιστο κόσμο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο αγώνες σκοποβολής με έπαθλα πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες.
Την οργάνωση των αγώνων ανέλαβε με επιτυχία,  η Επιτροπή Πανήγυρης Ζωοδόχου Πηγής.
Οι 3 πρώτοι νικητές είναι :
1ος Νικητής Χιωτέλης Πέτρος από τη Νιγρίτα, ο οποίος κέρδισε  μία καραμπίνα + Κύπελλο
2ος Νικητής Μανωλούδης Χριστόδουλος από τη Νικόκλεια,  κέρδισε μία κυνηγητική άδεια + κύπελλο
3ος Νικητής Χασίδης Κυριάκος από το Στρυμωνικό, κέρδισε κυνηγητικά παπούτσια + κύπελλο
Αξιόλογα δώρα κέρδισαν και οι δέκα πρώτοι νικητές.Τα κύπελλα ήταν προσφορά του Συλλόγου μας προς την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία διακίνησε και ειδικό λαχείο για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. 
Μετά την κλήρωση ο Αριθμός 0106 κερδίζει ένα αλυσοπρίονο 
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο π. υπουργός κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ και δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσερβίστας Μιχάλης, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γκουγκούδης Κώστας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεράκης Δρουμπλής, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Μιχαλάκης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος κ. Τσελεπής Αλέξανδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και τα Δ.Σ των Συλλόγων του χωριού μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: