Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Μία ακόμη πετυχημένη διήμερη εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαΐου 2015.Προορισμός μας αυτή τη φορά ο όμορφος ακριτικός νομός του Έβρου.
Πρώτη στάση στην πανέμορφη Ξάνθη. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την παλιά πόλη και να περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια. Επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη και το πλούσιο Λαογραφικό Μουσείο. Περιπλανηθήκαμε στο ξακουστό παζάρι της Ξάνθης με τα πάμφθηνα είδη του.


Μετά το γεύμα, με κατεύθυνση την Κομοτηνή, σταματήσαμε στο γραφικό Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα, με τον πλούσιο υδροβιότοπο, για προσκύνημα στις εκκλησίες του Αγίου Νικόλα και της Παναγίας της Παντάνασσας.


Απογευματινός καφές στην όμορφη Πλατεία της Κομοτηνής που γιόρταζε τα ελευθέριά της.
Νωρίς το βράδυ φθάσαμε στην Αλεξανδρούπολη και είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε ή να περιηγηθούμε την πόλη, πριν τη βραδινή μας έξοδο ...
Το τερπνιώτικο γλέντι που ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης θα μείνει αξέχαστο για το χορό και το τραγούδι.Δεύτερη ημέρα της εκδρομής και μετά το πρωινό που πήραμε στο ξενοδοχείο, πρώτη στάση στο χωριό Άνθια, όπου υπάρχει το Μουσείο Αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Τραϊανούπολης Έβρου. Εκεί μας περίμενε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Αρχοντίδης ο οποίος μας ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να προσελκύσουν νέους εθελοντές αιμοδότες και για το τεράστιο έργο τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου του χάρισε το βιβλίο των πρακτικών της 19ης Αμφικτιονίας που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στις Σέρρες, το βιβλίο "Η Τερπνή" και την ακροστοιχία του Τερπνιώτη Εθελοντή Αιμοδότη.

Δεύτερη στάση λίγο αργότερα στις Φέρες και επίσκεψη στην βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας η οποία είναι πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας.


Επόμενη στάση στο Σουφλί με τα ξακουστά μεταξωτά του. Επίσκεψη στο μουσείο μετάξης όπου παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας του μεταξιού.


Τελευταίος σταθμός το περίφημο δάσος της Δαδιάς με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ένας τόπος προστατευόμενος με διεθνείς συμβάσεις. Μετά την ενημέρωση από το Φορέα Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς, από ειδικό παρατηρητήριο είδαμε μέρος της πανίδας με τα αρπακτικά πουλιά ..

Μετά το πλούσιο γεύμα σε ταβέρνα της Δαδιάς πήραμε το δρόμο της επιστροφής με στάση για απογευματινό καφέ στην όμορφη Καβάλα.


Να σημειωθεί ότι όπως σ΄ όλες μας τις εκδρομές είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε όπου πηγαίναμε τερπνιώτες και φίλους μας. Έτσι στην Ξάνθη καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας ήταν μαζί μας οι συγχωριανοί μας Χρήστος Φώτης με τη σύζυγό του Ελένη και ο Βαγγέλης Σάτσιος. Στην Αλεξανδρούπολη ο συγχωριανός μας Στέργιος Τσίκαλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. Τάσος Κοντακίδης με τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Παρασκευάκη και στην Καβάλα η συγχωριανή μας Βλαχοδήμου Π. Φωτεινή.
Νωρίς το βράδυ επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση όλων να ξαναβρεθούμε στην επόμενη εκδρομή που θα διοργανώσει ο Σύλλογος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: